Петима пловдивчани ще играят за България на световното първенство по мини футбол

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
16:06 / 25.10.2023
1560
Националите на България по мини футбол отпътуваха за ОАЕ, където ще участват в световното първенство. Шампионатът на планетата стартира днес в Рас Ал Хайма.

Първият мач на нашите е на 27.10 от 15:00 часа срещу Черна гора. След това играем на 29.10 от 20:00 часа срещу Япония. Последният двубой в групата ни е срещу Оман на 31.10 от 17:30 часа.

В състава на България има петима пловдивчани - Ангел Рахов, Веселин Филипов, Мирослав Кайряков, Васил Гуджев и вратарят Тодор Малинов.

Ето как те бяха представени от Българската асоциация по мини футбол (БАМФ):

Ангел Рахов - бронзов медалист от Европейското първенство по мини футбол в Кошице. Снажният футболист пасна като дялан камък във формацията на треньора Николай Михов. Рахов демонстрира страхотен хъс и желание за победа по време на мачовете, а извън тях е скромно и дисциплинирано момче, което лесно се вписа в колектива на националния отбор.

Веселин Филипов - бронзов медалист от Европейското първенство по мини футбол в Кошице. Време е да споменем пореден играч на КЦМ Груп 2000. Веселин Филипов е един от най-опитните футболисти в своя състав. Освен като прецизен специалист в своята работа, той се развива много успешно и в треньорската професия.

Винаги може да даде съвет за максимално ползотворна тренировка или разгряване преди мач, а присъствието му в средата на терена или малко по-назад внася много спокойствие.

Веселин Филипов винаги играе със самочувствие и умее да предава увереност на колегите си в националния отбор. Уважаван от съотборници и съперници, той е неделима част от нашия състав.

Мирослав Кайряков - бронзов медалист от Европейското първенство по мини футбол в Кошице. Поредният играч от пловдивския КЦМ Груп 2000 е отличен офанзивен футболист, който е трудно да бъде спрян без нарушение. Именно до такива прийоми прибягват съперниците му в чести случаи, но понякога и така не могат да го достигнат.

Кайряков е изключително експлозивен футболист и неделима част от отбора на КЦМ Груп 2000, спечелил толкова трофеи през годините.

Васил Гуджев - бронзов медалист от Европейското първенство по мини футбол в Кошице. Той е звездата на КЦМ Груп 2000. Един от няколкото национали на пловдивския тим, Гуджев се доказа през годините като постоянен и раздаващ се на сто процента футболист.

Натрупа и доста опит през годините в националния отбор. Освен с качества на терена, той често блесва и с отлични медийни изяви пред камерата, където коментарът му винаги е адекватен.

Тодор Малинов - бронзов медалист от Европейското първенство по мини футбол в Кошице и капитан на отбора. Пловдивският страж е един от най-опитните играчи в състава ни, като освен десетките купи, спечелени в родината, има страхотни успехи и постижения и на международно ниво!

Освен като вратар с уникални рефлекси, Тодор Малинов играе отлично и с крака, което дава още вариации за тактиката на нашия отбор. Тошко вече сподели, че е мотивиран на максимум за добър резултат на турнира и очаква да излезем от групата си.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 32
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).