Крушарски поведе ветераните на Локо в Румъния, получи подарък с шампионско пожелание

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
16:45 / 09.09.2023
3575
В началото на месец юли тази година ветераните на Победа (Стар Бешенов) бяха специални гости на Локомотив (Пловдив) по лична покана на Христо Крушарски. Тогава се проведе приятелска среща на "Лаута“, а на раздяла двете страни се разбраха, че "черно-белите“ ще върнат визитата в Румъния.

Така и стана – ветераните на Локомотив посетиха северната ни съседка през изминалите два дни.

Всички от родна страна бяха посрещнати изключително топло и гостоприемно от банатските българи, които живеят в Стар Бешенов, но корените им са от село Ореш и Чипровци.

Почти всички активности се състояха на стадион "Христо Стоичков Арена“ в село Стар Бешенов, като събитието се превърна в истински футболен празник. Беше организиран минитурнир на принципа всеки срещу всеки. Включиха се тимовете на Победа (Стар Бешенов), Стрела (Ореш) и Локомотив (Пловдив).

"Черно-белите“ надвиха Стрела с 5:1, но отстъпиха с 0:1 на Победа. В третата среща тимът от Стар Бешенов надви този от Ореш с 2:0.

Делегацията на Локомотив направи и специална обиколка в местността, като бяха посетени музеи, паметници и църква, в която литургията винаги се състои на старобългарски.

За финал беше организирана и специална вечеря, на която предстоеше размяната на подаръци. Христо Крушарски и ветераните на Локомотив подариха по един официален екип на "черно-белите“ на домакините от Румъния, а те върнаха жеста със специална картина с изобразен на нея бик. Пожеланието от задната страна на платното беше ясно и категорично – Локомотив да стане шампион в най-скоро време!

На раздяла двете страни си обещаха, че ще продължат да поддържат своите приятелски отношения и в бъдеще!

"Благодарим ви за демонстрираното уважение", обърнаха се от ПФК Локомотив към своите домакини.


Виж коментарите (1)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).