ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Динко Хоркаш: Още от първия мач в Локо усетих любовта на всички фенове
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:51 / 22.04.2023Коментари (0)1550
©
Стражът на Локомотив (Пловдив) Динко Хоркаш разказа как се е стигнало до негово идване на "Лаута", както и какви са впечатленията му от футбола в България.

Вратарят се радва на фенската любов сред "черно-белите" и доказателство за това е, че бе избран сред тримата най-добри футболисти в Локомотив за изминалата година. Динко говори и за приятелството си с националите на Хърватия Доминик Ливакович и Йошко Гвардиол.

"Чувствам се много добре. Загубихме в последния мач, но сега искаме да бием ФК ЦСКА 1948. Най-хубавото във футбола е, че бързо идва следващият мач. Слушам много как хората говорят на български в съблекалнята. Българският не е по-различен от хърватския. Когато пристигнах тук, не разбирах нищо. Сега обаче мога да го говоря", започна интервюто си пред "Спортал" вратарят на Локомотив Пловдив.

Разтрогнах договора си с Динамо. Локомотив имаше най-голямо желание да ме привлече. С моя агент си казахме, че тук мога да се представя много добре. Имаше още две-три оферти, но желанието оттук беше много голямо. Треньорът на вратарите Тодор Кючуков звънеше на моя агент и хора от Динамо Загреб. Почувствах, че тук ме искат най-много".

Футболът в Хърватия е малко по-добър, защото има по-малко отбори. Десет отбора участват и разликата между тях не е много голяма. Според мен обаче ЦСКА, Лудогорец, Локомотив могат да играят и всички отбори могат да играят в Хърватия.

Явно имаме много таланти в Хърватия. Откакто аз съм във футбола, винаги имаме много таланти в Хърватия. Всяка година имаме поне трима-четирима футболисти, които могат да играят на топ ниво. Тук не знам какво е положението в академиите, но имаме система на работа в Хърватия и се получават хубави неща. Не е само Динамо Загреб. Тази година юношите на Хайдук Сплит играят полуфинал в Шампионска лига.

Играл съм с Доминик Ливакович поне три години - и двамата вратари. Йошко Гвардиол пък беше капитан на Динамо Загреб, когато играхме в Шампионска лига до 19 години. Той е много хубаво момче и аз винаги съм му казвал, че е един на милион.

Не знам защо не се стигна до мой трансфер във Франция, но това вече е зад мен. Сега съм в Локомотив и главата ми е само в това да постигнем добри резултати.

В Локомотив усетих от първия мач любовта на всички фенове. Те бяха на отсрещната трибуна, която вече не е тук. Всички идват на стадиона много по-рано и са тук, когато излизам да загрявам. Това ми направи впечатление. Когато завършиха Трибуна Бесика, още повече усетих магията на Пловдив. Когато съм на тази врата, не мога да си говоря с моите защитници, които са на 10 метра пред мен. Обичам да играя тук, защото има много хубави фенове.

Не очаквах феновете да ме изберат сред най-добрите трима през сезона, защото бях тук от около четири месеца. Не очаквах. Зарадвах се много и искам да благодаря на всички, които гласуваха за мен. Това говори за теб какъв човек си, а не само футболист.

Винаги може да се представяме по-добре, но през целия сезон сме на трето-четвърто място. Сега паднахме до шестото, но сме на две точки. Искаме да бием във всеки мач. Целта на всички ни в съблекалнята е да се борим за европейските клубни турнири. Искаме да спечелим третото или четвъртото място, което дава право на участие в Европа.

Не знам какво се случи в някои мачове. Ние обаче показахме, че можем да побеждаваме. Когато паднахме от Арда с 0:5, веднага в следващия мач победихме Локомотив (София). Димитър Илиев е капитан и подкрепя всички ни и ние всички сме зад него. Както казваме в Хърватия, той е Шеф. Искам да поздравя всички фенове на Локомотив. Обещавам им, че в следващия мач ще опитаме да победим ЦСКА 1948, както и да победим във всички следващи мачове".
Още по темата: общо новини по темата: 657
21.12.2023
01.09.2023
07.07.2023
09.06.2023
09.06.2023
07.06.2023
предишна страница [ 1/110 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Минимална преднина на Локо в дербито, ето всички шампионатни мачове досега
Фенклубът на Локо: В 19:00 ще залеем цял Пловдив! Всички като един! Всички в бяло!
Голям фен на Локо за изказването на Лилчо Арсов: Много ниско ниво, а възпитава деца
Димитър Илиев: Ботев изглеждат добре, на гребена на вълната са, но няма по-удобен момент да ги приземим
Фенове ще редят седалките на Спортклуб, ето как ще изглежда трибуната
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: