ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (17) | Вчера (19)
Пореден успех за момичетата на Лион (Пловдив)
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:01 / 13.03.2023Коментари (0)1719
©
Футболистките от ФК Лион се справиха с поредното предизвикателство спечелвайки официалния турнир за девойки до 13 години, който се проведе в неделя на стадион "Колодрума" в Стара Загора.

В надпреварата се включиха отборите на Локомотив Стara Загора, Лион и Пълдин от Пловдив, Траките(Скутаре), както и Звездичка и ЖФК Бургас.

Отборите бяха разпределени в 2 групи по 3.

Пловдивските Лъвици дадоха старт на турнира с мача срещу домакините от Локомотив и още с началния център заредиха атаките си. След серия от пропуски на нападателките на хоризонта излезе включващата се от втора позиция Ива Мирославова и в рамките на 7-8 минути с топовни изстрели от дистанция вкара 3 гола, които дадоха солидната преднина на полувремето. Второто полувреме не се различаваше особено като на преден план изпъкна Мариела Добрева, която също се отчете с хеттрик, оформяйки крайното 6-0.

Във втория си мач Лионките не изневериха на играта си срещу Звездичка(Бургас) и от първите минути преминаха в бурни атаки и набързо вкараха 4 гола плод на красиви комбинации между Зара Боева, Алекс Динева и Ива Мирославова. През второто полувреме картината по нищо не се промени и с голове на Теодора Асенова и Алекд Динева резултата набъбна до 9-0. В тези мачове голмайсторката на тима Зара Боева се отчете със серия от асистенции.

Във финалния сблъсък момичетата на Иван Кунчев се изправиха срещу

другия Пловдивски тим Пълдин, който безпроблемно спечели своята група.

Пловдивският финал на Старозагорска земя беше изпълнен с много напрежение, сблъсъци и инфарктни моменти но въпреки неспирните атаки на лъвиците и острите индивидуални акции на нападателките на Пълдин гол така и не падна.

При резултат 0-0 спорът за титлата трябваше да се реши с изпълнение на дузпи. Напрежението бе във върховата си точка и то даде отражение на всички на терена с изключение на най-спокойния вратар на света -  София Вълкова. Лъвицата сякаш хипнотизира опонентите срещу нея и със страхотни спасявания даде насока на победата за своя тим. В решаващата 5-та дузпа Йоли Кантарска с прецизен изстрел сложи точка на спора.

Трябва да се отбележи и ролята на изключително стабилната игра в защита на Лъвиците, където желязното трио Радина Михайлова, Симон Димова и Йолина Кантарска показа че неслучайно са с повиквателни за селекция към Национален отбор и заедно с вратарката Софи Вълкова в трети пореден турнир не допускат гол.

Към защитната линия на отбора отлично се включиха и по-малките зверчета Вики Илиева и Никол Недева, а в атаката също с добри изяви се отличиха Калина Кузманова, Катрин Каблешкова и дебютиралата Вики Чорбова.

Със спечеления четвърти пореден турнир за девойки до 13 години младите футболиски изпъкнаха като безапелационен лидер в региона за своята възраст.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Пловдив домакин на турнир от държавното по волейбол до 20 години
Карагарен свири на Локо, пловдивчанин от Първа лига на Несебър
В Испания: Скоростта на велик Димитров изгони Алкарас от Маями
Децата на Локо с успех над Ботев
Емблемата на ПФК Ботев заблестя на "Колежа"
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: