Илиян Филипов: Аз съм ботевист, връщам всички на стадиона! Ще е готов на 31 март!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (23)
10:12 / 03.03.2023
9656
Бизнесменът Илиян Филипов, чиято компания строи в момента стадион "Христо Ботев", промени коренно решението си да поиска временно прекратяване на строителрните дейности с Акт 10.

"Имах ангажимент към Антон Зингаревич и го изпълних. В първата година събрах мои приятели бизнесмени и помогнахме финансово за издръжката на отбора. За това време стадионът трябваше да е готов. Получихме проектите на 7 ноември 2022 година и оттогава работим на пълни оборити. Разчетите са на 31 март да издам стадиона за приемателна комисия. Всичко е обсъдено. Всички забележки са отстранени на 100%. Да не говорим, че част от тях са от предишния строител“, заяви в предаването на Крум Савов по 7/8 ТВ Илиян Филипов.

"Не знам защо на една пресконференция се чудеха какво да намерят, за да не се построи стадионът. Ако искате нещо да не се случи, създайте комисия. Комисията казва ние не трябва да съставим възлагателно писмо, а тя има такъв ангажимент -  точка 2 на решението на ОбС гласи, че всички актове, протоколи и възлагателни писма по строителството са задължение на комисия, съставена от кмета с председател Тошко Тодоров. Аз съм поел анагажимент към Зингаревич и ще го изпълня. Говорих с моите юристи – какво бих загубил – това са тези 5 милиона.

Ясно казвам - аз съм ботевист, връщам всички на стадиона. Напук на хората, които искат да не се построи стадиона, аз ще го завърша.

Един от тях е Борис Гиздаков – той не иска да стане стадиона. Той днес (б.р. вчера) лично е твърдял, че не трябва да се дава възлагателно писмо. Като какъв беше той в комисията? Колкото и да иска Гиздаков да не стане стадиона и да пречи, аз казвам - стадионът ще е готов на 31 март. Гиздаков не иска Ботев да приеме Левски на Колежа. Виждам заплаха, че ако Зингаревич си тръгне, отиваме в "А" регионална група и затова Колежа ще бъде готов на 31 март тази година“, допълни още Илиян Филипов.


Виж коментарите (23)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).