ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Пичоне: Уча български, надявам се да работя тук
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:52 / 19.03.2010Коментари (29)4637
© Plovdiv24.bg
Бившият старши треньор на Ботев Пд Енрико Пичоне живее в момента в България, гледа мачове от първенството ни и учи български език с идеята да продължи кариерата си тук. Мустакатият спец дори вече е проговорил и малко български.

- Г-н Пичони, как се чувствате в България, три месеца след последния ви мач като треньор на Ботев?

- Добре съм. Следя българския футбол. Гледах почти всички мачове, които бяха изиграни до този момент. Мога да направя много по-задълбочени проучвания на играчите и отборите в първенството. Правя си собствена картотека и селекция на всички футболисти, за да имам винаги на разположение целия спортно-технически багаж, който ми е необходим в България.

- Какво мислите за българския шампионат в момента?

- Шампионатът навлезе във важна фаза. Миналия кръг станахме свидетели на важната победа на Литекс срещу Левски. Аз гледах мача, в който Литекс заслужи победата. Някои тимове инкасират удари. Говоря за Черноморец и Левски. Смятам, че битката за титлата ще бъде между Литекс и ЦСКА, може би с включването на още един отбор, който да се окаже изненадата.

- А кой ще стане шампион?

- В момента отборът, който играе най-европейския футбол е Литекс. За мен това също е и най-добре комплектованият отбор по отношение на състава. Още не съм видял ЦСКА с новите покупки и новия треньор. По отношение на играта обаче, повтарям Литекс е отборът, който се доближава най-много до европейския модел.

- А вие очаквате ли оферта от български клуб, различен от Ботев?

- Вижте, аз продължавам да се надявам, че ще работя тук, понеже се чувствам много привързан към вашата нация. Говоря много хубави неща за България в моята родина. Освен това, италиански отбори, както от Серия „А", така и от Серия „Б", които търсят от мен информация за младите таланти в българските тимове. В Италия винаги има интерес към млади и талантливи играчи, които могат да бъдат трансферирани. Надявам се оттук до месец юни да мога да намеря отбор в България, още повече в този момент изучавам българския език. Не казвам, че го говоря добре, но го уча. В моята професионална работа да знаеш езика е много важно.

- Какво можете да кажете на български сега?

- Аз съм българче!

- Видяхме една интересна снимка. Татуирали сте си емблемата на Ботев на рамото. Защо направихте това?

- С Ботев се получи любов от пръв поглед. Тази любов е вътре в мен, влезе в сърцето ми. Направих пред себе си едно обещание преди дербито с Локо Пд - че ако спечеля най-важния мач, ще направя нещо, което да бъде винаги с мен. Страстта на феновете към клуба е голяма. Бях на 98-годишния юбилей на клуба и „тифозите" направиха наистина нещо впечатляващо. Такова нещо трудно може да се види някъде, дори и в Италия.

- Как виждате близкото си бъдеще? Тук в България, може би в Италия или някъде другаде?

- Аз имах обаждания от Италия. Аз обаче разчитам да остана тук. Не за друго, а защото смятам, че мога да дам нещо важно на българския футбол по отношение на тактиката и затова как се работи в Италия и изобщо в Европа.

- А защо сега живеете в България, а не в Италия?

- Ще се върна в Италия през следващата седмица. Съществуваше проблемът с хотел „Империал", в който нашият президент беше организирал лагерите преди шампионатните срещи и не плати една сметка. От хотел „Империал" обаче изискваха това от мен. Адвокатите ми се занимават с това, но аз нямам нищо общо. Аз съм независим от Ботев, а когато един човек е собственик на нещо, той поема и отговорността за него. Така е по света.

- А тези италиански футболисти и други чуждестранни играчи, които бяха дошли тук, за да подпишат евентуално с Ботев, какво правят сега?

- Четири-пет момчета играят в момента в Италия. Други все още не играят, защото имаха проблем с пристигането на жълтите им карти от Ботев.

- Това, което се случи с Ботев, вие как го оценявате?

- Наистина е много жалко, защото Ботев има толкова много фенове в голям град като Пловдив, който обича футбола. Да бъде изваден един отбор от „А" група е нещо много странно. Това не се случва често, почти никога. Клубът можеше да се ръководи по-добре от сегашния все още президент на Ботев.

Източник: Gong.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
Пичоне поне се опита да направи нещо и ни даде макар и за кратко надежда. Дали обаче ще работи в Ботев занапред зависи от много неща. Но ние винаги ще го помним.
-3
 
 
Пичони е ПИЧка!!!И такъв ще си остане!!
0
 
 
Момчета Пичоне е пич и такъв ще остане. Някои хора ги е яд заради една загуба, но какво да се прави - такъв е живота, единия ден печелиш на другия губиш. А що се отнася до турското знаме, видяхте ли какъв трансперант опънаха буферите в Стара Загора - TUKEY. Явно наистина нямат морал щом вече не се крият от истината, а дори парадират с нея!
+4
 
 
Пи4онката е по-голям Ботевист от пове4ето "легенди", които бяха на страната на Христолов. По-голям Ботевист е от Лил4о, Бареков, Боби Димитров, смешният кмет на града ни, и от ред други пишещи се за фенове на този отбор. Много се изпокриха, а Пи4они не. И показва постоянно подкрепата си към феновете в този тежък момент за клуба.
+1
 
 
Пичонката не спира с добрите изненади ... Ако се опитва да ни впечатли, то поне знае как!Пичоне завинаги един от нас!
Сподели Г-Н КМЕТЕ КОМУ Е НУЖНО ТАКЪВ ГОЛЯМ ТРОТОАР ПО ЮЖНИЯ ТРОТОАР,КАКВО СТАНА С ОБЕЩАНИТЕ ДЖОБОВИ ЗА ПАРКИРЕНЕ.ТОВА НЕ Е4 БАСКЕТБОЛ,ТОВА Е РЕМОНТ КОЙТО СЕ ПРАВО НА 60 Г.какво ново....
на 19.03.2010 г.
-5
 
 
ЗА КАКВО СЕ ГЛАСИ ТОЯ МАНГАЛ МОЖЕ БИ ЗА ТРЕНЬОР В СТОЛИПИНОВО
+1
 
 
Енрико, ти си истински ботевист! Браво!
на 19.03.2010 г.
+1
 
 
Къде другаде ако не в Ботев
+1
 
 
христолоффф дано да изгниеш в затвора за това което стори и г*зът ти да стане широк колкото кофа, а Пича завинаги един от нас, сигурно е повече ботевист отколкото някои псевдо фенове които станаха от "вагон" Кюстендил щом Ботев го изкараха от А група
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Именик свири на Гергьовден на "Колежа"
Ботев вече не е на седмо място
Официално: Извънредни новини от ЦСКА-София! "Червените" имат нови собственици
ЦСКА-София с необичаен нападател на "Колежа"
Гайди, тъпани, диджей и боядисване на яйца преди Ботев - ЦСКА-София
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: