Салерно отново твърди, че е купил Ботев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (269)
17:51 / 09.02.2010
20377
Франческо Салерно отново, също както преди няколко месеца в "Тримонциум", заяви, че вече Христолов няма нищо общо с Ботев. В интервю по телефона за спортно шоу "Гонг" той съобщи, че клубът вече е в италиански ръце и когато дойде в България ще съобщи официално за сделката и кой ще е новия президент на тима. Салерно каза още, че Ботев започва подготовка в Италия с 25 нови футболисти. Той съобщи още, че новият треньор ще е българин. Салерно прехвърли и отговорността в съсипването на Ботев върху Енрико Пичоне, вместо върху Христолов. По думите му бизнесмените са превели 60-70 хиляди евро на италианския специалист, а старши-треньорът не бил оставил нищо за отбора.

Тимът ще изиграе контроли с Катандзаро, с Кротоне и може би с първия отбор на Сампдория. Лагерът ще е в Реджо ди Калабрия. Сега трябваше да напарвим нови фланелки, лагер, футболисти. Треньорът ще е българин, каза още Салерно.
„Ние италианците взехме основния пакет от акциите на клуба. Ще избираме кой да е президент и вицепрезидент. Когато вземем всички документи ще официализираме новия президент. След една седмица подготовка в Италия идваме в България, защото имаме мач с Левски. Христолов разбра, че е положението е много зле и има много заеми. Разбра, че трябва да остави отбора, защото е фалирал. Покани ни с новите бизнесмени да спаси отбора и той да не изгуби никакви пари. Гарантирам ви, че г-н Христолов не съществува. Той вече няма никакво участие. Остави всички документи. Тифозите трябва да разберат едно нещо, ако искат отбора да фалира то той ще фалира. Ние правим всичко възможно да го спасим. Водихме неофициален разговор с хората от БФС. Искахме да знаем какво е положението в клуба. Искахме да знаем и неплатените задължения към футболистите. БФС трябва да ни изпратят всички задължения, които да платим. Още не знаем всичко на 100%, но по-голяма част. Всички отбори имат проблеми. Дори ЦСКА имат по-големи проблеми от нас. Ботев се слага на първа страница, защото има проблеми с Христолов. От БФС ме попитаха дали не е по-добре Ботев да тръгне от В група. Аз им отговорих, че искам отборът да е в А група и ако изпадне, да изпадне на терена, а не в офисите на БФС. Преди Христолов искаше да спечели много пари, като не ни даде отбора веднага. Сега разбра, че отива във фалит и ни се обади. Видя, че сме единствените, които могат да подадат ръка. Как мога да купя отбора, като не знам колко заеми има? Не ми показаха и 1 документ и трябваше да си мълча. Ако преди 4 месеца бях казал, че президента е един лайнар, тогава знаете ли какво щяха да направят тифозите. Замълчах си, за да спася президента. Изгубиха ни месеци. За една седмица дойдох в София, намерих 25 футболисти, нов спонсор и нови фланелки на Ереа. Какво повече трябва да направя?", допълни още Салерно.

Италианецът разкри и неща свързани с предишното му пребиваване в Ботев. „Когато ние дойдохме да купуваме Ботев президента Христолов и Пичони ни сложиха на две колела, защото те двамата не искаха да ни показват никакви документи. Пичони не искаше да бъде само треньор. Искаше да бъде и собственик на този отбор. Ако Ботев го имаше през есента го дължи на мен и хората около мен. На Пичони му изпратихме много пари и той не даде нищо на футболистите. Направи 13 мача със 7 точки с футболисти с 8000 евро заплата. Пичони го докара Христолов. Той ни се обади да дойдем в България. Искам истината да се знае, защото сме изморени от шамарите, които получаваме. Парите, които сме дали, сме ги дали за тифозите и отбора, защото се влюбихме в този клуб. На Пичони му харесва много да пие. Ако не бяхме ние, Ботев нямаше да участва и през есента. Исках да вляза в отбора и да видя всички документи, а след това да поема отговорността. Обърках се да се доверя на Пичони. Преди няколко месеца казах на Христолов, че Пичони е лош човек и той ми каза, че не разбирам нищо. Пичони може да отиде в някой нощен клуб и да пие уиски. Взе пари от всички. Взе пари и от помощник треньора на вратарите, за да ходи да пие. Изпратил съм много пари на Пичони, а той не е дал нищо на играчите. Бяхме глупави, че му се доверихме. Дадохме пари за квартири и за всичко. Ще покажем всички бележки към Пичони. Той е взел между 60-70 хил. евро. Дори не е платил на пералнята. Парите са в нощните клубове и в уискита. Нямам страх да ги кажа тези неща", допълни още Франческо Салерно.

Той коментира и ситуацията с другите италианци, които искаха да закупят клуба. „Говорих с Реки и Борго много пъти. Това са празни думи. Искаха да ги карат в Дубай.

Когато говорих с Борго и Реки казаха, че са дали много пари за Ботев. Трябва да им кажете да докарат документи колко пари са дали. Аз ще донеса документи да докажа. Те са хора на Пичони. Той ме изгони мен, за да продаде отбора на Борго. Той се запозна с него на мача с Локомотив София", заяви Салерно.



Виж коментарите (269)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).