Италианците, които искат Ботев, се връщат в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (98)
10:25 / 14.01.2010
14880
Италианците, които от няколко месеца са изявили желание да купят Ботев, но така и не финализират сделката, идват в Пловдив, научи Plovdiv24.bg. Антонио Реки е заявил, че пристига за да подпише, но финализирането на сделката се чакаше още преди седмица, когато то бе отложено по неясни обстоятелства. Феновете на "канарчетата" вече не таят надежди в италианските бизнесмени и усилено обмислят другите варианти за бъдещето на клуба. Почти нулев е вариантът отборът да продължи участието си в "А" група и през пролетта. Повечето от футболистите ще разтрогнат договорите си, няма и треньор с лиценз "Про", който да извежда отбора в мачовете. Дори Христолов да докара треньор, едва ли все още има някой, който ще се излъже да работи без пари за крумовския бизнесмен, след като се запознае със ситуацията в тима.

Треньорът, който води "канарчетата" през есента - Енрико Пичоне, трябва да се върне до утре в България, иначе го заплашват проблеми с прокуратурата. Срещу него има започнато разследване за измама за неплатени 60 000 лева сметки в хотел Империал. Прокуратурата наложи мярка забрана за напускане на страната, като го пусна да се види със семейството си за десетина дни, но той трябва да се върне до 15-и януари. В Пловдив се очаква да се прибере и кондиционният специалист Роберто Бифи. Двамата обаче няма да работят за клуба, ако отборът не се прехвърли на новите италиански собственици.

Футболистите в момента са в почивка и нямат яснота кога и дали изобщо ще започнат подготовка. Някои от тях дори са убедени, че няма да позволят тима да стартира пролетния дял, ако президент все още е Христолов. На срещата на феновете на стадиона с зам. кмета Георги Титюков и част от футболистите, Лилчо Арсов заяви, че никой няма да иска да играе за Христоловия Ботев и той лично ще застане пред стадиона да спира всеки, който реши да играе за тима, обречен на загуби, като в началото на есенния дял.


Виж коментарите (98)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).