16-годишна маричанка с първа повиквателна за националния тим, нашите се готвят в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:44 / 04.05.2022
2257
Младият талант на Марица (Пловдив) Ива Дудова получи първата си повиквателна за женския национален отбор по волейбол. Дудова е на 16 години и е считана за един от най-големите родни таланти в този спорт.

Освен Дудова, в състава на националките попаднаха още маричанки - Дима Ушева, Лора Славчева, Силвана Чаушева, както и доскорошната състезателка на "жълто-сините" Александра Миланова.

България се готви за мачовете от Лигата на нациите, а вече е ясен и разширения състав на новия треньор Лоренцо Мичели.

Лагерът на националките е в Пловдив и там са 13 състезателки. Между 20 и 24 май България ще изиграе две контроли срещу Италия във Флоренция и Сиена. На 29-и тимът заминава за Анкара, където е първият турнир от Лигата на нациите.

Ето и пълния състав:

Александра Миланова, Борислава Съйкова, Вангелия Рачковска, Галина Карабашева, Гергана Димитрова, Дима Ушева, Ева Янева, Елица Василева (капитан), Жана Тодорова, Ива Дудова, Мария Йорданова, Мария Кривошийска, Мира Тодорова, Мирела Шахпазова, Мирослава Паскова, Моника Кръстева, Лора Китипова, Лора Славчева, Нася Димитрова, Петя Баракова, Полина Нейкова, Радостина Маринова, Ралица Василева, Силвана Чаушева, Христина Вучкова.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 8
Днес: 0
»


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).