БФС въвежда ново правило за следващия сезон, касаещо Локомотив Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:52 / 26.04.2022
6499
Българският футболен съюз подготвя поредно нововъведение за следващия сезон в Трета лига, което трябва да осигури още игрово време за млади таланти от водещите школи.

В централата са решили да допуснат играчи с професионални договори в третото ниво на футбола у нас, но това ще важи само при определени условия и казуси. Промяната засяга дублиращите отбори на професионални клубове, които се състезават в трета дивизия. От новия сезон ще могат да играят момчета с професионални договори, но до 21-годишна възраст.

Другото задължително изискване е този млад играч да е бил поне един сезон във въпросния клуб за да може да се възползва от правилото. Целта на промяната е да се предпазят тези млади футболисти, които често не могат да получат достатъчно игрови минути в Първа лига, а професионалните договори ги спират от преотстъпване в третото ниво на футбола у нас, информира БТА.

В момента професионални клубове с формации в Трета лига са Берое, Локомотив (Пловдив), Пирин (Благоевград), Хебър (Пазарджик), Ботев (Враца), Етър (Велико Търново), Спартак (Варна), Септември (София), както и Лудогорец с третият си отбор. В момента във всички тези дублиращи състави играещите трябва да са с аматьорски статут. От новото първенство обаче няма да е така.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).