ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Спортните новини: Днес (13) | Вчера (28)
Ливърпул и Ман Сити поднесоха шоу на публиката. Но кой от двата тима е по-близо до върха?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:35 / 07.10.2021Коментари (0)1479
©
Истинско зрелище сътвориха Ливърпул и Манчестър Сити в първия за сезона директен сблъсък. Шоуто на “Анфийлд" завърши без победител - 2:2, но както почитателите на двата тима, така и неутралните почитатели на футбола останаха въодушевени от представлението. Доволни със сигурност са и специалистите в прогнозите, които в sezam online заложиха за резултатност от поне 3 гола общо в мача. “Червените" и “небесносините" не подведоха всички онези зрители, които очакваха драма и красиви голове.

Но след двубоя все пак остана една сериозна въпросителна. Кой от двата отбора е с по-сериозни шансове да спечели титлата? Мачът на “Анфийлд" трудно може да даде този отговор, още повече, че в уравнението са замесени поне още два отбора освен Ливърпул и Манчестър Сити - става дума за Челси и Манчестър Юнайтед. Впрочем от ремито в дербито се възползваха “сините" от Лондон, които с успеха над Саутхемптън с 3:1 излязоха на върха в класирането преди октомврийската пауза. “Червените дяволи" съжаляват също така, че не изпревариха двата си големи съперника - местния и вечния, след като позволиха на Евертън да си тръгне с точката от “Олд Трафорд".

Къде е миналогодишната доминация на “гражданите"?

Преди старта на сезона шампионите бяха поставяне на едно стъпало по-високо от конкурентите. Това се дължи на безапелационния начин, по който тимът на Пеп Гуардиола си върна първото място. Манчестър Сити си осигури титлата доста преди края на шампионата, като финишира с 12 точки аванс пред втория - Манчестър Юнайтед. Стартът на тази кампания сякаш показва, че от доминацията на “гражданите" не е останало нищо. Но да не се заблуждаваме - началото на предишното първенство също не беше блестящо от страна на “небесносините". Всъщност, след 7 изиграни мача те имаха същия актив, както и сега - 14 точки, 4 победи, 2 равенства и една загуба. Тимът на Гуардиола набира скорост по средата на сезона, когато рядко изобщо дава точки на някой и когато успява да натрупа своята преднина, която се оказва непосилна за противниците. Предстои да мидим дали това ще се повтори.

Футболистите на Клоп не могат да печелят дербита

При настъпване на октомврийското прекъсване Ливърпул се оказа единственият непобеден тим във Висшата лига. Това само по себе си е добър атестат за тима на Юрген Клоп, който има най-резултатното нападение, а освен това не изпитва вече тежки проблеми в защита след завръщането на Ван Дайк. Това, което притеснява “червените" привърженици, е неумението на отбора им да печели дербитата срещу преките съперници за първото място. Поне такива са фактите от началото на сезона. Срещу Челси Ливърпул игра с човек повече цяло полувреме, но въпреки това не успя да стигне до повече от изравняване, след като получи първия гол. Двубоят с Ман Сити се разви по друг сценарий - мърсисайдци на два пъти повеждаха, но допускаха изравняване. Това, че футболистите на Клоп все пак не губят тези срещи, може да се смята за позитив, ако печелят всички останали. Но има съмнения дали е възможно така да се развие сезонът за Ливърпул.

На този етап нито “гражданите", нито мърсисайдци се очертават като фаворити за титлата. Дали някой от тях ще има доминираща роля, може да се види по-ясно едва когато настъпи януари.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Девет маричанки попаднаха в разширения състав на България за Лига на нациите
БФС поздрави Кирил Домусчиев, пожела му здраве и късмет
Дубълът на Ботев обърна Сливен в Трета лига
Илиян Радулов започна с победа в Испания, Янаки Милев отпадна в Турция
Балтанов благодари на "жълто-черните" фенове
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: