ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Футболно зрелище в Пловдив! Такъв мач скоро не се бе играл
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:04 / 19.08.2021Коментари (0)5036
"Марица" загуби с 3:5 от "Спартак" (Варна) в среща от 6-ти кръг от шампионата във Втора лига. Двубоят се игра на стадиона в "Кършияка" пред около 1000 зрители и предложи много борба на терена и осем гола. Високият заряд на срещата отговаряше на очакваното дерби между два от най-добре представящите се отбора до момента.

Първото полувреме започна двуостро и равностойно, като двата тима си размениха по една опасност. Постепенно "Марица" наложи своето темпо и стил и положенията пред противниковата врата не закъсняха. В 20-та минута Веселин Марчев изпълни свободен удар, а в следствие Ангел Грънчов нацели гредата с хубав удар. В 23-та минута силен удар бе избит от вратаря на гостите и отблизо Грънчов реализира, но бе отсъдена засада.

Малко по-късно отново Грънчов можеше да открие, но силният му удар бе блокиран. В 33-та минута Станислав Маламов стреля диагонално, но топката премина в страни от далечната греда. В 35-та минута Мариян Тонев бе чудесно изведен зад защитата на тима от Варна и не сгреши, откривайки резултата. В края на полувремето Станислав Маламов имаше шанс да удвои, но не сполучи.

Втората част започна с по-добра игра на гостите, които опитаха натиск. В 54-та минута Георги Бабалиев стреля силно от малък ъгъл, Илия Николов опита да улови, но въпреки намесата му топката влезе във вратата за 1:1. Голът даде импулс в играта на гостите и при следващата си по-сериона атака те стигнаха до обрат, като точен в 63-та минута бе отново Бабалиев. Пловдивчани не успяха да се отърсят от гола бързо и след нова контра допуснаха трети гол, дело отново на Бабалиев в 66-та минута. Маричани рискуваха много до края на срещата, като на моменти в отбрана оставаше само по един човек.

Те стигнаха до няколко разбърквания в наказателното поле, но намеси на бранителите на гостите и на вратаря Християн Славов не позволиха "жълто-сините" да стигнат до стрелкови позиции. В тези минути Архан Исуф, който вече имаше жълт картон извърши нарушение при бърз пробив по фланга, но съдията отсъди само фаул. Играта се накъса, а състезателите на "Спартак" използваха всеки момент да бавят.

В един от тези моменти Владислав Мирчев, който апострофира съдията, получи втори жълт картон, но след като вече бе сменен от друг състезател. Така тимът му продължи в пълен състав. Играта се изнерви и главният съдия показа множество жълти картони на състезатели на двата отбора, включително и за спречкване.

Гостите не веднъж излизаха в положение трима на един и в 84-та минута Георги Божилов се възползва от големите свободни пространства в полето на домакините, като реализира за 1:4. В 88-та минута Веселин Марчев намали с хубав удар на 2:4. След гола маричани имаха още един не лош шанс за гол, но до такъв не се стигна.

Вместо това младият Даниел Начев отбеляза нов гол за "Спартак" в 3-та минута на даденото от съдията 5-минутно продължение. Начев извърши умишлен, ненужен фаул в центъра на терена само минута след гола си и получи втори жълт картон. В последната минута на продължението бе отсъдена дузпа за спъване на Айкут Янъков, която Мариян Тонев реализира за крайното 3:5.

Така "Марица" допусна първа загуба през сезона. Момчетата на Николай Димитров запазват мястото си в топ 3, като заедно с тимовете на "Спартак" и "Хебър" имат по 13 точки. На 23-ти август, понеделник, "Марица" гостува на ЦСКА 1948 II. Двубоят е от 19:30 часа на стадиона в Бистрица.

Марица: Илия Николов, Величко Величков, Ангел Грънчов, Димитър Аврамов, Симеон Вешев, Янко Ангелов (Мартин Газиев), Сами Мехмедов (Айкут Янъков), Станислав Маламов, Веселин Марчев, Валери Домовчийски (Александър Праматаров), Мариян Тонев. 

Спартак: Християн Славов, Велислав Боев, Генади Луго, Никола Борисов, Архан Исуф (Ибрям Ибрям), Цветан Илиев, Янчо Андреев, Мехмед Мехмед (Александър Стефанов), Георги Бабалиев (Георги Божилов), Георги Георгиев (Николай Иванов), Владислав Мирчев (Даниел Начев).
Още по темата: общо новини по темата: 126
23.05.2022
23.05.2022
13.05.2022
05.05.2022
01.05.2022
22.04.2022
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
ОбС Пловдив отпусна 60 000 лева за обновяване тревното покритие на стадион "Марица"
Неопитен съдия свири гостуване на Марица
Ботев с трудна победа над Марица
Пуснаха на търг фланелка на Левски, средствата отиват за юноша на Марица
Трогателно! Фенове на ЦСКА помагат на юноша на Марица
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: