ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Марица изпусна победата в последната минута, но остана на върха във Втора лига
Автор: Стойчо Генов 22:49 / 08.08.2021Коментари (0)2814
© ФК Марица
"Марица" завърши наравно 1:1 в домакинството си на "Струмска слава" в среща от 4-ия кръг на Втора лига. "Жълто-сините" надиграха тотално своя съперник, но многобройните пропуски пред вратата на противника лишиха пловдивчани от нов успех. Двубоят бе първи на обновения стадион в "Кършияка" и бе изгледан от около 1000 зрители.

Авария в цялата северна част на града остави без ток и стадион "Марица" повече от час и половина, но въпреки това организацията на срещата бе на високо ниво.

През първата част "Марица" доминираше, като създаде и няколко изгодни за гол положения. Играта се водеше предимно в полето на домакините, които бяха избрали подчертано защитна тактика. В 12-та минута Валери Домовчийски засече центриране с глава, но последва рикошет. Минута по-късно Мартин Газиев стреля от дистанция встрани от целта.

В 15-та минута Мариян Тонев напредна отляво и стреля, но вратаря на гостите спаси. Нов шанс се откри пред капитана на домакините Домовчийски в 24-та минута, след поредния корнер, но той отново нямаше шанс.

В 57-ата минута Валери Домовчийски бе много близо до гола, след като засече с глава, но добра намеса на стража Петков предотврати гола. В 59-та пак Домовчийски, а след него и Станислав Маламов стреляха последователно от дясно, но вратаря спаси и двата удара.

В 61-ата минута най-после "Марица" стигна до гол. Веселин Марчев вкара красиво попадение с плътен удар от дистанция, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратаря Петков.

В 69-та минута Веселин Марчев можеше да удвои, но отново Петков се намеси добре. Малко по-късно дебютиралият Янко Ангелов стреля от дистанция, но удърът не беше силен и Петков се справи. В 84-та минута Димитър Аврамов бе близо до гола, но с глава прати топката над гредата.

Златен шанс за втори гол пропусна Александър Праматаров, който след меле в наказателното поле засече неудобна топка, но я изпрати над вратата.

В последната минута, противно на логиката, гостите изравниха. Капитанът Борислав Николов бе най-съобразителен при една от редките атаки на неговия отбор и донесе точка за състава на гостите, които бяха изключително щастливи от постигнатото.

Така "Марица" не успя да запише четвърта поредна победа, въпреки че показа добра игра. Тимът остава лидер в класирането с актив от 10 точки заедно с тимовете на "Миньор" и "Хебър". На 13-ти август, петък, маричани гостуват на "Септември" в София. Мачът е от 18 часа, на стадиона в столичния квартал "Драгалевци".

МАРИЦА: Илия Николов, Величко Величков, Ангел Грънчов, Димитър Аврамов, Симеон Вешев, Мартин Газиев (Янко Ангелов), Сами Мехмедов, Веселин Марчев, Станислав Маламов (Айкут Янъков), Валери Домовчийски (Александър Праматаров), Мариян Тонев.

Треньор: Николай Димитров
Още по темата: общо новини по темата: 126
23.05.2022
23.05.2022
13.05.2022
05.05.2022
01.05.2022
22.04.2022
предишна страница [ 1/21 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Марица с информация за тежко гостуване край морето
Представят книгата "Из младостта на пловдивския футбол"
Съдия от Русе свири гостуване на Марица
Марица се засили към аматьорския футбол след пета поредна загуба
Марица призова за подкрепа срещу един от лидерите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: