Общината трябва да даде 1,6 млн. лева за "Колежа"! Зико: Помощта към Локо ще е реципрочна

Автор: Стойчо Генов
Коментари (10)
13:41 / 06.07.2021
12122
Община Пловдив ще трябва да инвестира около 1,6 милиона лева, за да могат да се играят мачове от родното първенство на стадион "Христо Ботев", предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това се налага заради констатацията, че закупените през 2013 година 18 777 седалки не отговарят на новите изисквания на УЕФА. Освен това общината ще трябва да се погрижи и за тревното покритие на "Колежа", като там инвестицията ще е до 100 000 лева по думите на кмета Здравко Димитров.

"Искам да отворя и една скоба. Помощта към Локомотив Пловдив от страна на Общината ще бъде реципрочна на тази към Ботев. Не ги деля двата пловдивски клуба, имат успехи и най-искрено им пожелавам да имат още такива успехи", заяви кметът пред камерата на Plovdiv24.bg.

"Новото тревно покритие ще струва между 60 и 80 хиляди лева. Разговаряно е с фирми, които се занимават с това и имаме представа каква ще е инвестицията. За седалките – 18 777 на брой, има различни цени. Но всички искат да бъдат сгъваеми, да не могат да горят като материал, да са от висок клас и да отговарят на условията на УЕФА – цената е между 60 и 85 лева на седалка, с ДДС", каза и Илиян Филипов, чиято фирма извършва в момента строежа на съоръжението.

"Всичко това трябва да мине през решение на общински съвет – както да се освободят старите седалки, така и да се направи обществена поръчка за нови. Имах разговори и с Локомотив – сигурно и те ще поискат пари за тревно покритие. Дали има вариант тази поръчка да се обжалва и нещата да се проточат? Всичко е възможно! Щом законът го позволява...", допълни още Здравко Димитров.

Гледайте в прикаченото видео всички подробности около довършването на стадион "Христо Ботев"!

Този браузър не поддържа видео елемента.



Виж коментарите (10)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).