Георги Кабаков свири финал в исторически ден за ПУ "Паисий Хилендарски"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (0)
10:11 / 18.05.2021
2421
Най-добрият български съдия в момента Георги Кабаков свири финала във футболния турнир от първия в историята на Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ тематичен "Ден на спорта“. Събитието с надпревари в общо 5 дисциплини се проведе на игрищата и в Спортната зала на висшето училище.

Купата на ректора спечели футболният тим на първокурсниците от специалност "Педагогика на физическото възпитание“, задочна форма на обучение. Отборът надви с 3:1 съперниците си от трети курс на същата специалност, редовно обучение.

"Чест е за мен да бъда съдия на този финал! Подхождам към всеки мач отговорно и с уважение към участниците, независимо от мащабите на състезанието“, увери Георги Кабаков, който ще съдийства битките по терените на Олимпиадата в Токио и на Европейското първенство по футбол през лятото. Реферът в момента е докторант на Пловдивския университет в катедра "Теория и методика на физическото възпитание“ към Педагогическия факултет.

"Спортната дейност в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ е на високо ниво, винаги ще я подкрепям“, заяви при връчването на купата ректорът на ПУ проф. д-р Румен Младенов.

При огромен интерес преминаха и съревнованията по волейбол, стрийтбол, тенис на корт и тенис на маса.

"Това ще остане в историята! Бъдете горди, че сте първите участници“, заяви помощник-ректорът по спортната дейност проф. дпн Веселин Маргаритов, мотивирайки за добро представяне в символичен крос близо 200 студенти.

"Пожелавам традицията да пребъде“, каза в словото си при закриването на първия "Ден на спорта“ в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски“ ректорът проф. д-р Румен Младенов.


Виж коментарите (0)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:
Вчера: 24
Днес: 0


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).