Всичко за проекта на стадион "Локомотив", след месец започва изграждането на "Бесика"

Автор: Стойчо Генов
Коментари (5)
16:58 / 20.04.2021
16143
Идейният проект за цялостната реконструкция на стадион "Локомотив" бе представен днес в Община Пловдив, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това стана в присъствието на кмета Здравко Димитров, заместниците му Георги Титюков и Пламен Райчев, Живко Желев - управител на фирмата, която ще извършва строителството, както и архитект Роман Пещерски.

Проектът за стадиона всъщност е този, който Plovdiv24.bg първи и единствен показа още на 18 март

"Първо ще изпълним трибуна Бесика, която е най-важна за феновете на Локомотив. В приземното ниво е предвиден музей, феншоп и заведения. По изискване на УЕФА покритите места ще са 70 процента", заяви архитект Пещерски.

Той допълни, че Цетралната трибуна ще е на 5 нива. На първото ниво ще има два реда с трибуни, които могат да бъдат премахвани и на тяхно място да се осигурят места за хора в неравностойно положение. Ще има изцяло нова ВИП зона, административни помещения, конферентни зали, две телевизионни студиа, кабини за журналистите, заведение и др.

Общият капацитет на обновеното съоръжение ще е около 14 000 места, а трите трибуни (без централната) - около 9 000 зрители. 26 реда ще има на всяка трибуна, а секторът за гости ще е на южната трибуна, от западната страна.

"Проектът е входиран за одобрение в общината. Вкарваме трибуна "Бесика“ като идеен проект, но с искане за строеж. С други думи, веднага можем да започнем работа по нея, докато върви документацията за останалите две трибуни. Централната трибуна ще остане на идейна фаза, докато не се осигури необходимото финансиране. С наличните средства няма да е възможно тя да се изгради", каза още архикект Роман Пещерски.

Сега в 14-дневен срок би трябвало проектът за "Бесика" да се одобри и да се издаде разрешение за строителство. След това ще тече нов 14-дневен срок за обжавлане. Това означава, че най-рано в края на месец май може да започне строителството.

Гледайте в прикаченото видео как протече представянето на проекта!



Виж коментарите (5)
Мачовете по ТВ! Пълна програма на всички мачове на живо по телевизиите.
Свали на своя телефон: Android или iOS!
Още спортни:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).