ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиДЮШФутзалИнтервюСтатистики
Силно подмладен Ботев най-после вкара гол, но завърши 2020 година със загуба
Автор: Стойчо Генов 15:52 / 20.12.2020Коментари (16)6751
© Антон Узунов
Силно подмладеният отбор на Ботев (Пд) завърши 2020 година със загуба. В отложен мач от 13-ия кръг на Първа лига "канарите" отстъпиха на шампиона Лудогорец с 1:2. Двубоят се игра на стадиона в Разград и бе последен за Стефан Стоянов начело на пловдивчани, които пък бяха в резервния си тъмночервен екип.

Клаудиу Кешеру (39-дузпа) и Доминик Янков (50) бяха точни за домакините, а Салиф Сисе (90) вкара за гостите. В състава на "канарите" бе пълно с младоци, а Стефан Стоянов дори не успя да запълни групата и на резервната скамейка имаше само шестима футболисти.

Все пак Ботев (Пд) най-после спря негативната си серия и отбеляза гол след 5 поредни шампионатни мача, в които не можеше да пробие противниковите отбрани. Жълто-черните останаха с актив от 14 точки и ще зимуват в зоната на изпадащите - на 12-о място, което в крайното класиране би означавало бараж с третия от Втора лига.

Лудогорец откри резултата в 39-ата минута след доста дискусионна дузпа. Чибота нахлу в пеналта на гостите и отправи удар, който срещна ръката на Виктор Генев. Въпреки че тя бе прибрана до тялото, главният съдия Николай Йорданов посочи бялата точка и вдигна жълт картон на Генев. Кешеру реализира наказателния удар за 1:0.

Минута преди почивката Абел Анисе разтресе напречната греда с шут от 17-18 метра. 

В 50-ата минута Лудогорец удвои преднината си. Кешеру опита да спре една топка в наказателното поле, но се получи къс пас към Доминик Янков. Той щутира от воле с десния крак и простреля Георги Аргилашки за 2:0.

В 70-ата минута Ботев пропусна златен шанс да се върне в мача. Славчо Шоколаров изведе Салиф Сисе по десния фланг. Нападателят се пребори с двама бранители и пусна пас по земя към Иван Василев. Младокът бе сам на дузпата и шутира с десния крак, но в гредата.

В последната минута от редовното време Ботев най-после отбеляза толкова дълго чакания гол. Стефан Попов изведе Салиф Сисе сам срещу вратаря на Лудогорец. Нападателят бе в засада, но такава не бе вдигната. Последва диагонален удар покрай Пламен Илиев за крайното 2:1.

Ботев игра в състав:

Георги Аргилашки, Мите Цикарски, Виктор Генев, Станислав Работов, Атанас Чернев, Димитър Пройчев( 87- Мартин Русев), Славчо Шоколаров (87- Стефан Попов), Георги Трифонов (77- Петър Итов), Кристиан Добрев (63- Салиф Сисе), Димитър Тонев, Иван Василев (87- Венцислав Богданов).

Още по темата: общо новини по темата: 707
17.02.2022
13.07.2021
30.05.2021
28.05.2021
28.05.2021
27.05.2021
предишна страница [ 1/118 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Добра и дисциплинирана игра в защитен план, много по-различно от мача с Берое. Допуснахме малко голови положения. При втория гол наш се замота, мисля беше Крис Добрев. Не стояхме добре в средата на терена, не можехме да владеем топката, оттам и атаките ни бяха малко. Но добра работа на треньора Стефан Стоянов. Перспективата обаче също оказва влияние. Всеки индивид може да се справи с труден момент, да стисне зъби, когато има перспектива. В мача с Берое нямахме такава. Мисля, че още веднага след първия кръг, след мача с Локо, останахме без перспектива, когато се разбра, че оставаме без собственик, и резултатите са логични!
Нищо не пишете - днес в Пловдив, в спортната зала има волейболен мач за суперкупата на България.
на 20.12.2020 г.
+6
 
 
Браво на младоците! Имат бързина, техника, спазват тактиката - добре, добре. Гелосаната мастия пак се бе застраховал със съдия - такава дузпа няма да свирят и в Северна Корея.
0
 
 
Тези млади момчета играха.Без Тошо и другите играха достойно дори можеше да вземат точка.Да виждате злоба папагали
-6
 
 
Коментарът е скрит (покажи)
Отговори (4)
0
 
 
Първото циганско лайно бърза да даде "мнение"по темата...
-5
 
 
Браво майни ! По друго си е без Тошко и лайняния екип ! Нали ?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Марица обяви контрола с Ботев на "Колежа"
Бароан игра срещу швейцарски колос! Нелеп автогол лиши отбора му от победа
Митко Тонев сложи екипа на националния отбор
Извънредно: Илиян Филипов с категорична позиция! Отказа се от управлението на Ботев!
ПФК Ботев: Никога няма да забравим един от тенорите под рамките на "жълто-черната" врата!
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: