ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Жители на "Родопи" питат кога ще започне подмяната на кофите за боклук
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:27 / 30.09.2013Коментари (3)2444
©
Пламен Спасов
Кметът на община "Родопи" Пламен Спасов спаси всички села в общината от сериозна криза със сметосъбирането. Причината е сключен договор от предишното управление за срок от 15 години с комуналната фирма "КМД" и неразплатени 1 милион лева към нея. 

"Тези задължения заварих, когато станах кмет, в същото време общината бе със запорирани сметки и имаше реална опасност населените места да останат с препълнени кофи за смет", коментира кметът Спасов. 
 
Повод за коментара му станаха няколко запитвания от жители на различни села за това кога ще започне подмяната на кофите за боклук и изразените от тях мнения, че не искат да плащат такса смет, защото услугата била некачествена.

"Длъжен съм да поясня, че такса смет отива за изплащането на задълженията по асфалтирания път до Дедево, който договор е сключен също от бившия кмет Шишков. Важно е да отбележа и че ръководството на общината намери начини въпреки тежкото финансово състояние, да разплаща задълженията към комуналната фирма, за да не спре сметосъбирането и сметоизвозването от селата", каза още Пламен Спасов
 
Припомняме, че един от най-фрапиращите примери, заради които задлъжнява община "Родопи", е договор за ремонт на пътя за Дедево. Бившия кмет на "Родопи" Йордан Шишков възлага на фирма "Интегрирани пътни системи" преасфалтиране на 11-километрова отсечка към Дедево на стойност 4 милиона и 600 хиляди лева, сега общината трябва да плати на фирмата-изпълнител сумата от 7 милиона и 500 хиляди лева. В това число са лихвите и таксите на частните съдебни изпълнители, които запорират сметките на "Родопи" и стотици декари атрактивна общинска земя. 
 
Договорът е подписан от бившия кмет Шишков на 9 септември 2008 година без да има осигурено финансиране, без решение на Общинския съвет и съответно няма и плащане. 

При тази ситуация, благодарение на добрия диалог между кмета Пламен Спасов и ръководството на "КМД", комуналната фирма продължава да изпълнява задълженията по сметосъбиране и сметоизвозване, но и разбираемо не е изпълнила условията да се подменят контейнерите и кофите за смет с нови.

"Към края на миналата година разплатихме задълженията от 1 милион лева, като към днешна дата остават 111 хиляди лева задължения към фирмата. Ние дължим пари на "КМД" и не сме изрядни заради старите задължения натрупани при кмета Йордан Шишков, затова сега не може да искаме незабавна подмяна на кофите за смет. Благодарни сме, че продължава сметосъбирането и не е внесено искане за запориране на сметките от тяхна страна", каза още кметът на "Родопи" Пламен Спасов
 
Сметоизвозването струва на община "Родопи" 52 хиляди лева всеки месец. Въпреки задълженията към "КМД", за последните няколко месеца фирмата е сменила 400 прогнили кофи за смет с чисто нови в някои от селата на община "Родопи".







Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 30.09.2013 г.
+1
 
 
Смешник! Какъв "кмет"си глупако? Ти си един палячо и жалък некадърник!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Бойни спортове
Лято 2024
Академично гребане и кану-каяк
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: