ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Военните също готови да помагат в зимната обстановка
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:49 / 08.02.2010Коментари (0)2533
© Plovdiv24.bg
В Пловдивска област към момента няма затворени големи пътни артерии заради зимната обстановка, всички пациенти на хемодиализа са обслужени, екипи на пожарната и Гражданска защита отстраняват паднали дървета и клони, а военните са готови да се включат при нужда - това стана ясно по време на заседанието на Областния щаб за координация при провеждане на спасителни и неотложни аварийно-възстановителни работи при усложнена зимна обстановка в областта, което бе свикано от областния управител инж. Иван Тотев.

Ограничения за движение само с вериги са въведени по пътя Кърджали - Асеновград, Асеновград - Смолян и Козница - Стражица. Магистралата непрекъснато се обработва, няма закъсали автомобили и камиони. Засега владеем ситуацията, обобщи директорът на Областно пътно управление инж. Атанас Ташков.

Към момента през днешния ден няма тежки пътно-транспортни произшествия, заяви директорът на ОД на МВР комисар Тодор Чонов. Основната тежест пада върху колегите от пожарната и Гражданска защита, допълни той.

В Гражданска защита Пловдив до сега са получени 88 сигнала за паднали дървета и клони, обобщи директорът на ТД ГЗ инж. Йордан Михов. Той допълни, че по сигналите работят три екипа на Гражданска защита, както и екипи на „Паркове и градини". В Община Садово е изпратена верижна машина, която да изтегли закъсала снегопочистваща техника. Екипите и техниката ще останат в готовност и през нощта, каза инж. Михов.

По информация на началника на Областно звено „Пожарна безопасност и спасяване" комисар Румен Димчев най-тежка е обстановката в общините Първомай и Пловдив. Сутринта в Първомай е създаден щаб, изтеглят се закъсали автомобили и хора. В Пловдив служителите на пожарната са се отзовали на почти 40 сигнала за отстраняване на паднали клони и дървета. Разполагаме с техника и можем при необходимост да се включим при изваждането на хора и изтеглянето на автомобили, заяви комисар Димчев.

На територията на Пловдивска област няма големи аварии, предизвикани от лошото време, съобщи директорът на „В и К" ЕООД инж. Красимир Цветков. В Ръжево Конаре, Борец, Момино и Пъдарско няма електрозахранване, помпите не работят и няма водоподаване.

Старши диспечерът в „ЕВН България Електроразпределение" АД инж. Красимир Спасов заяви, че аварийните екипи са подсилени, работи се активно по отстраняването на повредите, като тенденцията е към непрекъснатото им намаляване. Очакванията са през нощта да няма населено място без електрозахранване.

В Първомай 8 училища не работят заради тежката обстановка, в Карлово са затворени 3 учебни заведения заради липса на ток, в Община Садово не работи едно училище заради влошената пътна обстановка. Заради проблеми с парните котли за три дни във ваканция излизат 3 учебни заведения в Пловдив, обобщи временният началник на РИО г-жа Антоанета Пакова.

Директорът на Центъра за спешна медицинска помощ д-р Иван Стойнов информира, че тази сутрин е имало забавяне при придвижването на хора, нуждаещи се от хемодиализа от община Първомай до Пловдив. Нещата се нормализираха и няма някъде да не сме стигнали или да не сме обслужили нуждаещ се от помощта ни, допълни д-р Стойнов.

От РЦЗ и РИОКОЗ информираха, че при тях няма проблеми и са готови адекватно да реагират при необходимост.

Началникът на Гарнизон Пловдив бригаден генерал Стефан Петров увери, че ако обстановката наложи, имат готовност да се включат с авиотехника при огледа на критичните райони, да доставят по въздуха стоки от първа необходимост и да транспортират болни хора при нужда и след разрешение от МО.



Още по темата: общо новини по темата: 93
08.03.2010 »
06.03.2010 »
23.02.2010 »
22.02.2010 »
21.02.2010 »
17.02.2010 »
предишна страница [ 1/16 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Абитуриентски балове 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: