ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Проведе се първият по рода си събор на боба с наденицата в Житница
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:40 / 09.09.2019Коментари (1)5118
©
На 7 септември се проведе първият по рода си събор на боба с наденицата в село Житница. Това беше дългоочакван празник, който подобаващо отбеляза побратимяването на двете села, известни с производството на боб и наденица.

Гостите имаха възможност да се насладят на вкуса на класическата рецепта за боб с наденица, поднесена от баби от село Житница. Гост готвачът шеф Андре Токев впечатли присъстващите с модерна интерпретация на боб с наденица.

Съборът беше изпълнен с много емоции, за което през цялото време се грижеше водещият Георги Мамалев. А изпълнителите Деси Добрева, "Лудо Младо“ бенд, "Vivo Montana“ и "100 каба гайди“ направиха събора наистина незабравим. Вечерта завърши подобаващо с народна музика и хора, в които се включиха домакините и гостите на село Житница.

"В село Житница сме изключително щастливи, че нашето побратимяване достигна до толкова много хора, дори извън селата Житница и Смилян. Вярваме, че българите държат на ценностите и традициите си и за това подобни поводи имат успех – топлят сърцата и имат силата да ни обединят. Благодарим на хората, които дойдоха и отпразнуваха с нас, както и на село Смилян, че приеха поканата ни за побратимяване, която доведе до този прекрасен празник. Надяваме се това събитие да даде тласък на още много хубави поводи, които да ни събират заедно.“, споделя Цецка Йотова, кмет на с. Житница.

"Щастливи сме, че побратимяването вече е факт. Когато хората от село Житница ни отправиха поканата, я приехме с радост и ентусиазъм. Надяваме се съборът да бъде едно прекрасно начало на дълго и успешно сътрудничество, което да помогне да продължим да създаваме подобни събития и да ги превръщаме в традиции.“, споделя  Чавдар Червенков, кмет на с. Смилян.

Официалното побратимяване се състоя на 15 юли, когато кметовете на Житница и Смилян – Цецка Йотова и Чавдар Червенков, подписаха споразумение за сътрудничество. То бе предизвикано от поканата на пловдивското село Житница, към жителите на село Смилян за побратимяване, която беше отправена през месец май. Кампанията се осъществява по инициатива на "Деликатес Житница“ и цели да припомни на всички, че колкото и да сме различни, винаги ще има общи ценности, които ни обединяват – като традиционните български вкусове и рецепти.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
В Смилян не се произвежда "боб", а фасул!!! Нарича се Смилянски фасул, а не Смилянски боб! Затова и този събор е пълна измишльотина! Той е само и единствено с цел реклама на "Деликатес" - Житница!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: