Павел Гимишев: Белащица няма място в община "Родопи"

Автор: Цвети Тончева
Коментари (0)
20:44 / 15.07.2022
6128
Белащица няма място в община Родопи, съобщи пред камерата на Plovdiv24.bg Павел Гимишев, председател на ИК "Стоп на кариерите в Белащица“.

“Днес станахме свидетели на поредния абсурд заради изказване на кмета Павел Михайлов и неговият тогавашен заместник Маринов през 2019 година, след протест пред община Родопи, че искат да бъдат медиатори между концесионерите и жителите на Белащица, които протестираме срещу тази дейност.

"Тогава, след нашия протест, кариерите бяха спрени. При самото спиране на кмета Михайлов му беше казано от няколко държавни представители да увеличи жилищната зона, да вкара в регулация вилната зона, да направи ОУП на селото, да вкара водоизточниците".

"Нищо от това не се е случило, вече три години след 2019 година. И днес, отново бяхме свидетели на това медиаторстване и на това желание от страна на местната власт, в лицето на кмета на общината. Той желае да ни представи какви количества имали горе концесионерите, как смятали да ги извозват и как след като ги извозят той щял да предприеме действия за обезопасяване и ограничаване на движението на тежкотоварни камиони върху опасния път, така наречен обходен, който отдавна не е такъв".

"Той не е обходен именно по вина на общината, която е издавала разрешение за строеж и която използва всеки удобен момент, за да се похвали и да си направи реклама, че е най-търсената, с най-много строителство и че Белащица е едно от най-привлекателните села", каза Гимишев.

“Да, това е така. Белащица е много привлекателна и аз съм убеден за пореден път, че тя няма място в община Родопи и че в общината не разбират нито какъв е проблемът с кариерите, нито какви са местните проблеми на Белащица. Не искат да ни чуят, те искат да ни бъдат посредници", добави Павел Гимишев.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (0)

Още по темата (146):
28.12.2023 Сигнал: Селата в община "Родопи" се разпродават!
20.12.2023 Кметът на село, в което живеят много пловдивчани: Ако станем част от Пловдив, ще му създадем доста проблеми
18.12.2023 Наливат 13 милиона лева в едно от най-близките до Пловдив села
18.12.2023 Кметът на община "Родопи" доволен, че Белащица не се присъедини към Пловдив
17.12.2023 Белащица няма да се присъедини към община Пловдив
17.12.2023 Изключително ниска активност на референдума в Белащица
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).