ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Откриха новата спортна зала в Труд
Автор: Васил Динев 13:22 / 16.09.2019Коментари (0)8207
Кметът на община "Марица“ Димитър Иванов осъществи дългогодишната мечта на поколения жители на с. Труд – да имат модерна и многофункционална спортна зала. Това бе всеобщото мнение на десетки хора от селото, дошли на откриването на новото бижу в двора на ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ навръх първия учебен ден 16-ти септември.

Димитър Иванов, председателят на Общински съвет "Марица“ Гергана Трендафилова, заместник-кметовете Петър Минков и Петко Чочев, кметът на с. Труд Красимир Минков, общинските съветници от с. Труд Александър Богданов и проф. Росен Димов, директорът на училището Тоня Коева и представител на фирмата-изпълнител "Ай Ди Ел“ ЕООД Михаил Иванов прерязаха лентата на новата придобивка на с. Труд. Преди това тържествен водосвет бе отслужен от отец Милан и отец Кирил.

"Честита да е на всички новата сграда, от която имахме голяма необходимост и най-сетне това желание се изпълни. Благодарим на ръководството на община "Марица“. Нека бъдат успешни всичките им трудове“, пожела отец Кирил.

Димитър Иванов подчерта, че построяването на спортното съоръжение в с. Труд е най-голямата инвестиция за последните 4 години.

"Днес с. Труд има двоен празник – старт на учебната година и откриването на новата зала – осъществена мечта на поколения местни жители. Тя е подарък за децата на с. Труд - нашето бъдеще, за нашата гордост - хандбалния клуб на селото, завоювал десетки шампионски титли, за талантливите ни самодейци и за всички хора от с. Труд. Това е най-значимата и стойностна инвестиция през целия мандат“, посочи Иванов.

Той отбеляза, че залата стана факт само за 6 месеца, благодарение на усилията и решителните действия на управленския екип и Общинския съвет на община "Марица“.

"Благодаря за подкрепата на Общинския съвет в лицето на председателя му Гергана Трендафилова, на общинските съветници от с. Труд Александър Богданов, проф. Росен Димов и Здравко Митев, на предишния кмет на селото Николай Копринков и на сегашния - Красимир Минков. За разлика от предишните и някои от сегашните политици, които обещават светло бъдеще – ние действаме на момента, правим проекти по всички европейски норми и директиви, и ги изпълняваме“, категоричен бе кметът на община "Марица“.

Той допълни, че по изрично негово настояване и под прекия му контрол по време на строителството, фирмата изпълнител "Ай Ди Ел“ ЕООД е изградила залата в двора на ОУ “Св.св. Кирил и Методий“ предсрочно - за 15-ти септември, а не както бе по договор – до 1-ви октомври.

За доказателство той показа светлоотразителна жилетка, на която с маркер е отбелязана датата на старта на строителството – 15-ти март тази година.

Кметът припомни, че в с. Труд е била построена изцяло нова сграда на яслата към ДГ "Бисер“, реновирани са всички общински постройки – читалището, кметството и училището, а сега е изградена и залата за спорт и физкултура, и набеляза основните акценти от строителната програма на селото през следващите 4 години.

"След два месеца ще бъде изграден паркинг пред новата спортна зала, ще се ремонтират улиците "Янтра“ и "Никола Петков“, а приоритет през следващия мандат ще бъде реконструкцията на улици и тротоари“, обеща Димитър Иванов и думите му бяха посрещнати с овации от присъстващите.

Кметът пръв отключи новата зала и покани жителите, които с огромно нетърпение и радостни възгласи влязоха да я разгледат.

"Това го мечтаем от наше време“, обясняваше възхитена възрастна жена.

"Прекрасна е“, ликуваха развълнувани хората от с. Труд.

И добавяха: “Да е жив и здрав кметът Димитър Иванов, защото без него само щяхме да мечтаем за тази зала“.

Най-доволни бяха 220-те ученици от училището, които с възторжени викове показаха бурното си одобрение за новото спортно съоръжение.

Сградата е с разгъната застроена площ от 1241 квадратни метра, тя е висока 8 метра и е с 350 седящи места.








Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Проблеми с водата в Брестовица
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
ВК Марица, сезон 2023/2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: