ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Откраднати юргани, отрязани плитки и обрулени орехи белязаха делото "Темелков“
Автор: Георги Василев 22:41 / 01.06.2020Коментари (0)6331
© Plovdiv24.bg
Скандални разпити и свидетелски показания белязаха днешното заседание по делото срещу ексшефа на РУ-Асеновград Димчо Темелков, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Откраднати юргани и мотори, отрязана плитка, обрулени орехи и скандал в селско кафене бяха само част от любопитните свидетелски истории, които се чуха в съдебната зала. Подсъдими по делото са още шофьора на камион в КМД Ангел Чинчев и бившият криминалист от РУ-Асеновград Иван Бойчев.

Бившият началник на районното беше арестуван през септември 2015 г. и получи обвинения за 4 престъпления – прикриване на престъпление, подкуп и фалшифициране на статистика. Чинчев и Иван са обвинени за кражба на гориво.

Повече от половината от призованите свидетели на се явиха на днешното заседание. Част от тях били потърсени по време на извънредното положение и просто отказали да получат книжата. Други бяха заминали да живеят в чужбина, а трети не били открити, тъй като се преместили от Варна в Пловдив.

Първият смелчага, който беше разпитан пред магистратите беше Йордан Налбантов. Докато Темелков бил шеф на районното, Налбантов подал сигнал срещу свои съсед. Комшията се отбил в дома на свидетеля и поискал мотора му, за да "направи едно кръгче“. После прибрал возилото в собствения си двор и отказал да го върне. Налбантов звъннал на 112, дошли униформени, но не успели да върнат мотора. Тогава Налбантов говорил с шефа на районното, който го посъветвал да не пуска жалба, тъй като комшията най-вероятно скоро щял да върне возилото – да не се създават излишни главоболия. По-късно Налбантов влязъл в затвора - докато излежавал присъдата си, комшията умрял, а свидетелят не потърсил повече мотора.

Следващият разпитан свидетел беше Костадин Кронев. По времето, в което Темелков оглавявал районното, Кронев живеел с една жена, която днес определи като патологична лъжкиня. Жената имала хубава плитка, която незнайно как била отрязана от неизвестно лице. За това Кронев бил викан в полицията. "Имаше някаква нейна приятелка , която живееше с един мои работник и оттам дочухме, че може би плитката била продадена“, коментира Кронев пред магистратите.

Свидетелката Маргарита Стоянова пък разказа за скандална случка, която се разиграла в кафенето в село Селци. Тя била там с приятели, когато в заведението нахлул непознат младеж от ромски произход. Той бил пийнал - тъй като от телевизора звучели най-актуалните за годината чалга хитове, момчето започнало да танцува. Срещу него се изправил младеж на име Здравко, който му направил забележка за танцуването. Последвало викане на семейства в кафенето. "Бащата на този Здравко ме накара да пусна жалба срещу рома, тъй като имал познати в полицията и щял да "го оправи". Заплаши ме, че знае къде живея, и че имам малка дъщеря. Затова я написах тази жалба“, заяви Стоянова.

Фикрет и Мюмюн Сюлейманови (баща и син) бяха разпитани последователно и разказаха историята за обрулените си орехи. Случката отново е по времето, когато Темелков е бил шеф на районното. Един ден Фикрет отишъл да види петте си орехови дръвчета, които гледал край Асеновград. Видял двама роми и едно дете, които брулели орехите и ги събирали. Когато видели Фикрет, апашите си плюли на петите. Възрастният мъж не знаел какво да направи и звъннал на сина си Мюмюн – той да се обади на 112. Така и станало. Малко по-късно от полицията звъннали на сина и заявили, че са задържали апашите на входа на Асеновград. Там пристигнал и Фикрет – оказало се, че задържаните роми не били тези, които по-рано крали орехите на свидетеля.

Последната разпитана свидетелка беше Фидана Аргирова. Тя разказа, че имала къща в Асеновград, която посещавала от време на време. Един път отишла и забелязала, че са разбили входната врата. В дома ѝ били влизали апаши, които взели чинии и юргани. Жената звъннала на полицията, но екип така и не пристигнал на мястото. Тя се отказала да чака и оттогава не била търсена по случая.

Делото продължи с разпити на вещи лица.


Още по темата: общо новини по темата: 34
19.05.2021 »
04.03.2021 »
04.03.2021 »
13.11.2019 »
18.09.2019 »
31.01.2019 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Купа на България, сезон 2023/2024
Великден 2024 г.
ВК Марица, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: