ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Мъж прости голям грях на съсед
Автор: Георги Василев 19:20 / 12.10.2019Коментари (0)13914
©
Мъж от Сопот успя да прости тежка кражба, извършена от съседа му, но прокуратурата погна извършителя и го прати на съд, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Главните герои в сърцераздирателната история са самотният пенсионер Юри, който трудно се оправял с новите технологии, и неговият съсед и подсъдим Янислав, който има зад гърба си дванадесет присъди, но често помагал на Юри в домакинството и дори водел децата си у тях.

Двамата били приятели и поддържали топли отношения помежду си. Всеки месец Юри получавал пенсията си по банкова сметка, за да не се налага да се разхожда до пощата. Тъй като не можел да работи с дебитната карта, той често я давал на Янислав, за да изтегли той пари от сметката му. Така подсъдимият научил пин кода. Изтеглените пари давал на Юри според уговорките им.

Пенсионерът бил благосклонен и желаел да помага на съседа си финансово при необходимост – затова и не възразявал Янислав да тегли пари за свои нужди, след като първо му каже за това.

На 8 август т.г. Юри имал нужда от пари. С чужда помощ изтеглил 400 лева. Вкъщи върнал банковата си карта на обичайното ѝ място – в калъф за документи, който винаги поставял на рафт над мивката. Същата вечер в къщата имало вечеринка, където домакинът пил с приятели, сред които не присъствал съседът му.

Янислав се появил на следващия ден, но Юри го нямало у дома. Подсъдимият решил да вземе картата и да изтегли пари за свои нужди, макар да не разполагал с изричното съгласие на другия мъж. Той извадил картата от калъфчето за документи, а него оставил на същото място.

Следващите няколко дни прекарал в Карлово и Сопот. Използвал картата и изтеглил общо 1260 лева. Със 700 от тях си купил моторна резачка от интернат.

На 16 август Юри потърсил дебитната си карта, но не я открил. Потърсил и Янислав, за да види дали картата не е у него, но не успял да го намери в дома му.

Помисли, че картата може да е изчезнала още вечерта, която се черпил с приятели, тъй като последно я ползвал преди това. Веднага отишъл в офис на банката и заявил липсата. Справка показала, че след тази дата пари са били теглени 9 пъти. След като получил извлечение за движението по сметката си, Юри подал жалба в полицията в Сопот.

Два-три дни по-късно Янислав се прибрал вкъщи, признал всичко на съседа си и му върнал дебитната карта. Казал му, че е изтеглил от нея пари и с част от тях е закупил електрически трион. Юри се учудил защо подсъдимият първо не го е попитал, преди да вземе и ползва картата, още повече, че той принципно нямал против Янислав да си послужи с пари от неговата карта, както и обмисляли закупуването на такъв трион заедно.

Юри съжалил, че е избързал с подаването на жалба, тъй като чувствал подсъдимия много близък, разчитал на неговата помощ и двамата се разбирали помежду си. Той нямал нищо против стореното от подсъдимия, поради което поискал да си оттегли жалбата. Така няколко дни след подаването на сигнала той се срещнал с полицейския служител, на когото била разпределена преписката и му обяснил, че картата му е била взета от подсъдимия и вече му е върната от него.

Той разказал на униформения, че редовно е давал на Янислав да тегли пари от неговата карта, както и че са съседи и са близки, поради което иска да си оттегли жалбата. Междувременно подсъдимият предал закупения от него трион на пострадалия, за да го ползват заедно и му върнал всички останали пари над сумата от 700 лева, послужила за закупуването му.

Въпреки всичко, Янислав бил изправен пред съда. Били му повдигнати обвинения за стореното. Магистратите били благосклонни и след като чули цялата история, решили че не следва да налагат никаква присъда – подсъдимият бил оправдан по всички параграфи. Присъдата подлежи на протест пред апелативния съд.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Бум на коклюш в България
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Политическо противоборство в САЩ
Облагородяват Градската градина
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: