Куклен продължава битката срещу крематориума

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
10:31 / 26.11.2017
4438
Пловдивският административен съд проведе ново заседание по делото на Община Куклен и нейни жители срещу инвестиционното намерение за изграждане на инсинератор за човешки тленни останки на територията на Куклен.

В рамките на съдебното заседание юристът на Община Куклен внесе допълнение на жалбата и посочи, че проведеното производство от РИОСВ-Пловдив е незаконосъобразно.

"Търсим максимално позитивен резултат от делото, отмяна на незаконосъобразното решение на РИОСВ и прекратяване на процедурата по изграждане на крематориум на територията на Община Куклен", заяви кметът Мария Белчева.

Тя посочи, че против осъществяването на това инвестиционно предложение са направени доказателствени искания в защита на доводите и е поискана комплексна експертиза, която да проконтролира всички мотиви и доводи в обжалването на решението на директора на РИОСВ.

Делото идва след гласуването в Регионалната инспекция за опазване на околната среда и водите, която с осем гласа "за" и три гласа "против" одобри оценката за въздействие на околната среда по осъществяването на проекта на частния инвеститор, който иска да построи крематориум за изгаряне на тленни човешки останки.

"Не желаем в близост до мястото, в което живеем ние и растат децата ни, да се изгради съоръжение, предназначено за изгаряне на човешки тела и останки, съпроводено с риск от допълнително замърсяване на околната среда. Според нас то е в разрез с религиозните вярвания на общността ни", се казва в писмо на Инициативния комитет до министерството на околната среда и водите, областния управител на Пловдив, РИОСВ-Пловдив и РЗИ-Пловдив. Делото продължава на 23 януари 2018 година.


Виж коментарите (1)

Още по темата (26):
14.02.2022 Дядо Николай за крематориумите: Изгарянето на човеци е поругаване на Бога!
13.01.2021 Крематориумът пак изпуска черен пушек!
11.01.2021 Няколко възможни причини за черния дим от комините на пловдивския
крематориум
11.01.2021 Проверяват крематориума в Пловдив
11.09.2020 Няма да има крематориум в Куклен
09.07.2020 Сигнал: Инвеститор иска да прави нов крематориум в Пловдив
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).