ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
Кметът на община "Марица“ даде старт на новата учебна година в Граф Игнатиево
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:05 / 15.09.2020Коментари (0)2307
На 15-ти септември кметът на община "Марица“ Димитър Иванов откри новата учебна година в с. Граф Игнатиево и оповести началото на строежа на поредното ключово спортно съоръжение - нов физкултурен салон в двора на ОУ "Граф Н. Игнатиев“.

Проектът е изцяло финансиран от Оперативна програма "Развитие на селските райони“ 2014-2020 г. чрез СНЦ “Местна инициативна група Община – Марица" и се очаква да приключи до началото на следващата година. Санитарните възли и съблекалните на физкултурния салон пък ще бъдат изградени със средства на Американското посолство.

Десетки ученици, родители, жители и гости на селото дойдоха, за да присъстват лично на първата копка на дългоочакваното съоръжение. В началото на поздравлението си кметът на община "Марица“ припомни историята на обявяването на 15-ти септември за първи учебен ден.

"Искам да започна днешния ден с един малко известен факт. 15-ти септември е обявен за първи учебен ден през 1921 г. от тогавашното правителство начело с премиера, велик политик и стратег Александър Стамболийски“, посочи Димитър Иванов.

Той приветства децата, които днес за пръв път пристъпват училищния праг, учителите и родителите.

"Мили първокласници, днес Вие за пръв път прекрачвате прага на родното училище, за да поемете по пътя на образованието. Моля Ви да се вслушвате в съветите на Вашите учители и да учите прилежно уроците си, защото знанието дава мъдрост и сила, чрез които ще вървите напред и ще станете достойни граждани на България.

Уважаеми родители, подкрепяйте децата си по пътя им към образованието, скъпи учители, бъдете все така всеотдайни и предавайте с любов своите знания на учениците си. Желая на всички здраве и късмет и честита нова учебна година“, обърна се Димитър Иванов към присъстващите.

Директорът на ОУ "Граф Н. Игнатиево“ Даниела Петкова обяви с радост и вълнение, че за втора поредна година школото има 2 първи класа.

"Както миналата година, така и тази, започваме с два паралелки първокласници – толкова много желаещи да учат в нашето училище не е имало от 1982 г. насам. Щастлива съм да отбележа, че според данните от ГРАО увеличението ще продължи, така че и през следващите 5 години ще имаме двойни паралелки“, посочи директорът на ОУ "Граф Н. Игнатиев“.

Заслужени овации пък спечелиха децата-участници в празничния рецитал по повод първия учебен ден, а отец Милан и отец Наско отслужиха тържествен водосвет за успешна реализация на начинанието.

Кметовете на община "Марица“ и на с. Граф Игнатиево Димитър Иванов и Нестор Чочев и директорът на ОУ "Граф Н. Игнатиев“ Даниела Петкова направиха символична първа копка, с която дадоха старт на строежа на спортното съоръжение.

Петкова отбеляза, че това е неповторим и дългоочакван миг от над 130-годишната история на училището и изказа признателност на ръководството на община "Марица“ , както и на Американското посолство.

"Началото на строежа на нов физкултурен салон е незабравим момент за ОУ "Граф Н. Игнатиев“, в чиято над 130-годишна история винаги сме чувствали липсата на подобно спортно съоръжение. Тук децата ще развиват своите двигателни умения и ще поставят спортни рекорди. Благодаря на община "Марица“ и на Американското посолство. Удовлетворена съм, че през следващата учебна година ще имаме нов физкултурен салон“, подчерта директорът на училището.

Димитър Иванов посочи, че с. Граф Игнатиево отбелязва двоен празник - първи учебен ден и началото на изграждането на нова придобивка.

"Днес полагаме основите на нов физкултурен салон за нашите деца, защото те са най-важните за нас, те са бъдещето на България. Това е дългоочаквано от всички съоръжение, а аз лично го чакам още от първия си кметски мандат“, изтъкна кметът на община "Марица“ сред бурни аплодисменти. Той допълни, че ще е щастлив да построи и ново училище в с. Граф Игнатиево, ако населението му продължава да расте със същите бързи темпове.

Кметът на община "Марица“ благодари на екипа си за 2-годишната упорита работа, в резултат на която се осъществява този проект, на общинските съветници – за подкрепата и предупреди фирмата-изпълнител, че лично ще надзирава строителните дейности и очаква навременна и качествена работа.

Той поднесе цветя и поздравителен адрес за първия учебен ден на учителския екип и подари учебни пособия на първокласниците.

На събитието присъстваха зам.-кметовете Петър Минков, Гергана Титюкова, Николай Стаматов, секретарят Надежда Димитрова, кметове на населени места и общински съветници.


Още по темата: общо новини по темата: 674
20.09.2023 »
16.09.2023 »
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Кабинетът "Денков - Габриел"
Почина патриарх Неофит
Поскъпване на хранителните продукти
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: