ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Други
Общество
Криминални
Институции
Бизнес
177 първокласници с послание за първия учебен ден от кмета на "Родопи" 
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:29 / 15.09.2020Коментари (0)2418
Новата учебна година в община "Родопи" започна официално днес. Всички 11 училища на територията на общината отвориха врати, след като близо половин година бяха затворени заради пандемията от коронавирус.

Кметът на община "Родопи" откри учебната година в училищата в селата Първенец и Марково. Неговият заместник Владимир Маринов присъства на тържествата в селата Брестник, Белащица и Храбрино.

ОУ "Св.Св. Кирил и Методий" в село Първенец тази година посреща най-много първокласници, разпредели в две паралелки. Там за първи път чуха училищния звънец 27 деца. Наред с буквара и читанката най-малките ученици получиха като подарък и патриотичен буквар с послание от кмета на общината Павел Михайлов.

Тази година броят на първокласниците в община "Родопи" е 177.

"Към всички пожеланията са новата учебна година да бъде позитивна и успешна. Да завърши така, както започва, а именно присъствено. За някой тя е първа,за някой поредна, за някой последна. Безспорно най-развълнуваните днес са първокласниците.Скъпи първокласни, вие имате един специлен ден. За първи път ще прекрачите прага на родното училище, ще седнете в класната стая и ще отворите букварчето, което ще ви отвори пътя към познанието", приветства кметът Павел Михайлов.

На децата, учителите и техните родители той пожела да бъдат щастливи, смели, креативни, но преди всичко -всички да бъдат здрави, дисциплинирани и отговорни.

В условията на COVID-19 от днес първи звънец удари и в Марковското училище. В двора ученици, преподаватели и родители отбелязаха новата учебна година при спазване на противоепидемичните правила. Специални гости бяха кметът на общината Павел Михайлов, кметът на село Марково Десислава Терзиева и съветниците Пламен Кабаков и Ангел Рахов.

Училище с традиции, първо по успех в общината на Националното външно оценяване след 7 клас и на 16 място в цялата област. Догодина сградата на училището отбелязва 100 години от построяването си. Кметът поздрави децата и техните родители за избора им да учат и възпитават именно в училището в Марково. Кметът и гостите разгледаха и новата класна стая на училището, в която ще учат децата от шести клас.

"На добър час през новата учебна година" , пожела заместник-кметът на община "Родопи" на всички деца в селата Брестник, Белащица и Храбрино.

В ОУ "Васил Левски" в Брестник и в училище "Пенчо Славейков" в Белащица той най-наред поздрави първокласниците. "Първият учебен ден винаги е вълнуващ. Несъмнено с най-голямо вълнение, с много емоции и очаквания, но и мъничко притеснение го очакват децата, които за първи път пристъпват прага на училището. Скъпи първокласници, днес за първи път ще чуете училищния звънец, днес тръгвате по дългия път на знанието, по който ще ви водят вашите учители", каза заместник-кметът Владимир Маринов и благодари на учителите за грижите, които полагат за най-малките жители на община "Родопи".

Във всички училища в община "Родопи" учебната година беше открита официално с издигане на националния флаг на Република България и химна на страната.

Председателят на ОбС "Родопи" Георги Цанков приветства по повод началото на учебната година в селата Устина и Брестовица.

Заместник-кметът Борислав Инчев, който е с ресор "Образование, здравеопазване и младежки дейности " в община "Родопи" беше гост в Крумово и Ягодово.

Да поздравят учениците, учителите и техните родители с първия учебен ден в Браниполе, село Кадиево и Цалапица бяха общинските съветници Кера Тошева, Илина Вутова и Боряна Бръзкова.

Талантливите деца на община "Родопи" поздравиха гостите, учителите и своите родители с рецитал и богата музикална програма.


Още по темата: общо новини по темата: 674
20.09.2023 »
16.09.2023 »
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Регионални новини:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Първа лига, сезон 2023/2024
Футбол - други
Близки издирват Димитър Малинов
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: