ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
"Жена постла одеяло и на него сложи куче в пловдивски парк, майка с бебе онемя!" взриви нета, какво следва?
Автор: Мариана Панчева 08:00 / 09.03.2017Коментари (41)17585
"Жена постла одеяло и на него сложи куче в пловдивски парк, майка с бебе онемя!". Сигналът, изпратен до редакцията на Plovdiv24.bg, предизвика оживена дискусия за фрапиращите нарушения на общинските наредби и своеволията на любителите на кучета, от една страна, и за демонизирането им - от друга. 

Наш репортер се свърза с шефа на Общинския инспекторат, отговарящ за сигнали и нередности. Хората, грижещи се за бездомните животни, трябва да имат регистрация за зоодоброволци, обясни Ангел Славов. Като такива те получават указания за местата, където могат да хранят бездомните животни, а също начините и условията, по които да ги обгрижват. 

Ако има занижаване на хигиената и нередности в това отношение, пловдивчани могат да се обръщат към Зооветеринарния комплекс. "Ние може да глобим зоодоброволеца, но няма как да глобим кучето", коментира Славов. 

Конфликтът между собственици на кучета и родители се вихри от години в Пловдив. Последният голям сблъсък между тях, породен от присъствието и разхождането на кучета в Цар Симеоновата градина, стигна до обществения посредник на Пловдив, но все още е без решение.  



Още по темата: общо новини по темата: 240
26.03.2024 »
26.03.2024 »
17.03.2024 »
10.03.2024 »
22.02.2024 »
20.02.2024 »
предишна страница [ 1/40 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Stoil Stoilov и боклуци е забранено да се изхвърлят на земята. Има кошчета
0
 
 
Чета коментарите тук и не мога да разбера откога кучето се превърна от най-добър приятел на човека, в ненавистен звяр, който сее зарази? И не говоря само за бездомните, ами и за домашните. Въобще хората станаха много бездушни. А сега по въпроса - да, не е място на кучето на площадката. Аз ако имах, никога не бих го завела там. Но това съм аз. В интерес на истината виждала съм - майки водят деца и любимци, предимно дребни породи, селектирани да стоят в скута, и децата им се радват, и никой не прави драми. Но доколкото разбрах това било бездомно куче. Вероятно въпросната дама се е опитвала да му помогне, знам ли какъв е бил проблемът, може да е било недъгаво или старо, или да му е било студено и затова да се е крило там. Приканвам някой от вас да хване едно бездомно куче и да му обясни как не трябва да влиза по тези площадки. Много от тях не са оградени, а на други невръстни гамени са изпочупили дъските по оградите. Вероятно общината трябва да се задейства и да ги огради с мрежи... Само така кучета и деца няма да имат никакъв досег, едните ще са в безопасност от другите, и малките наследници ще могат да ядат пясък до насита. Само се чудя едно време ние как сме живели и расли, бедна им е фантазията на днешните добре защитени деца.
0
 
 
Жената е кучкарка бе хора, а майката КУЧКА.
+1
 
 
И мястото е точно на детската площадка ли? Аз обичам кучета и гледам куче, но от хигиенична гледна точка не го водя на детските площадки. Те са детски, не животински. Има алергични деца, страхливи, дори може да отключи говорен проблем от уплах. Колкото и да е добронамерено кучето, детето може да пострада. Може да скочи да му се радва животинката, но детето да го разбере като заплаха. Да не говорим, че има агресивни животни. Има си норми. Не само вие обичате животните. Но и децата са важни. Много важни. Не се правете, че не разбирате!
+2
 
 
Щом толкова ги харесвате тези бълхари си ги вземете увас.Да легнат при вашите деца.Едва ли някой е почистил и дезинфикцирал след него а?
-2
 
 
Браво на жената! А от такива майки ми е писнало.
+1
 
 
Хората не са виновни . един обича , друг не обича,но това не е повод да се караме помежду си..!!! За всичко е виновна държавата, или тези еколози..!!! Прибират парите от Европа , по телевизията постоянно разделят обществото на кучкари и не кучкари прибират милионите ,а ние да се караме помежду си...!!!???
+3
 
 
Аз ще се повторя, ако трябва и ще се потретя - Бездомните кучета не падат от небето!!! Бездомните кучета не се появяват и заради майката с детето!!! Бездомните кучета ги има заради всички ей тези природозащитници, кучкари и любители на животните, чиито любимци се размножават безразборно и безконтролно. Именно ненужните и непородистите кученца, които се изхвърлят се превръщат в бездомни любимци, които се хранят от същите тези защитници, които ни учат и проповядват любов към животните. Вие не сте нищо повече от едни лицемери! Спрете да изхвърляте ненужните Ви кученца и се грижете за тях! Подхвърляйки им храна Вашата съвест няма да стане чиста!!!
+4
 
 
Когато дамата от снимката си има дете и застане от другата страна, ще види колко голям проблем е това, което е направила, сега просто няма как да го разбере.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Лято 2024
Бюджет 2024
Почина патриарх Неофит
Конфликт Израел-Газа
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: