Защо българите не се ваксинират? Отговорът дойде от Пловдив!

Автор: Цвети Тончева
Коментари (27)
11:32 / 17.08.2021
37932
Темпът на ваксинация се увеличава в последните дни, съобщи директорът на Дирекция "Здравеопазване“ в Пловдив д-р Калин Калинов, предаде репортер на Plovdiv24.bg. "Ваксинацията е един доброволен акт. Но е недостатък в досегашната национална политика, тъй като липсва пълноценна информационна кампания. Всеки един би се ваксинирал, ако бъде добре информиран“, каза д-р Калинов.

Според него е необходима достатъчно информация, която да достигне до гражданите, за да знаят ползата от ваксините и да се пребори голямата вълна от фалшиви новини, която залива мрежата. Именно ваксинацията е основен начин да  се пребори пандемията. Затова е необходимо да се предприемат спешно мерки за това. Той посочи, че в други държави вълната вече е висока, там има и много заболели.

Но нещото, което трябва да бъде дебело подчертано, е изключително ниската смъртност. Това е така, защото е голям броят на ваксинираните. "Ваксината не предпазва от заболяването, но предпазва от тежки случаи, както и от смъртни случаи. Именно затова се призовават мислещите хора да се ваксинират своевременно, за да не се пълнят отделенията", добави д-р Калинов.

Той съобщи, че в общинските заведения в Пловдив има разкрити 8 имунизационни центъра, които са изградени в ковид зоните.

"Тези центрове не са спрели да работят. Общинският център в ДКЦ2 вече работи с постоянен екип и поемат и част от Спешна помощ. Занимавайки се с острите случаи, ние вече минахме през три вълни и постковид синдрома", посочи Калинов. Най-тежки са пораженията на сърдечно съдовата система.

Синдромът ще дава тежки поражения в състоянието на хората като цяло, твърдят още специалистите. Затова най-вероятно ще се премине и на активно издирване на хора, прекарали тежка форма, които да бъдат прегледани дали имат усложнения.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (27)

Още по темата (17024):
09.04.2024 Лекар: Ако една майка откаже имунизация – това значи 4000 деца с възможност да се разболеят от коклюш
09.04.2024 Доц. Атанас Мангъров: Ваксините, които са в Националния имунизационен календар, да бъдат правени
08.04.2024 Проф. Ива Христова разясни за коклюша и стремглавото му разпространение
08.04.2024 Съдът оправда Костадин Костадинов
08.04.2024 Д-р Бацелова: Първите симптоми са като при лека настинка! Никакво
самолечение!
08.04.2024 Костадин Костадинов се изправя пред съда заради COVID-19
Още новини от Новини от Пловдив:
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).