ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Законен ли е този строеж?
Автор: Екип Plovdiv24.bg 09:06 / 21.07.2017Коментари (5)11246
Читател на Plovdiv24.bg се свърза с нашата медия, за да сподели: "Драга редакция, пиша този материал и като репортер, и като възмутен гражданин, който чрез вас задава въпроси на общинската администрация. Най-вече на кмета на район "Южен" и на главния архитект на града, както и на всички компетентни органи (ТСУ на общината например). Ще изпратя снимки, които току-що направих на нещото между Събота пазара и старата поликлиника в. 

Преди минути минах оттам и - какво да видят очите ми - на мястото на малката градинка стои изправен поредният незавършен строеж, може би с идея да е конкурент на сергиите на пазара, намиращ се на метри оттук. 

Свидетели сме на пълно нехайство по отношение на нуждите на хората от квартала, продължаващо повече от 10-летие. Първо - това бе нескопосаният ремонт на пазара, след който мястото за него бе наполовина намалено за сметка на паркинг, вероятно платен, който не се ползва рационално. Но "за удобство" хората сега се блъскат между сергиите му, буквално така е тясно и няма място, като застанат повече от двама. 

На всичко отгоре, сергиите са супер неудобни както за болни и пъргави, така и за пенсионери и трудноподвижни лица, камо ли за майки с колички - опитайте да се придвижите така между сергииите, хаха, като че ли за тях хич не е помислено. "Много добър" архитектурен замах е имал и проектантът, и строителят, няма що. 

Второ, по време на ремонта на пазара се ремонтира и кафенето наблизо, намиращо се във въпросната градинка. На една от снимките се вижда бяла пристройка до навеса в строеж - това (уви, не и сега!) представляваше реновираното кафене с малък и удобен навес за клиентите си, във все така китната градинка, с пейки и седящи на раздумка пенсионери. 

Трето - и това като въпроси: 

Законен ли е този строеж върху зелената площ? Ако - да - кой разреши и с какви мотиви поредното хищно и грозно застрояване на поредната градска квартална градинка? Допитал ли се е някой до гражданите на квартала? Ако - не - кога ще се вземат мерки за събаряне на грозния, сив, едва построен навес и ще се възстанови градинката?

Въпрос за друго невралгично място, в друг район ("Централен") - защо липсва тротоарна настилка покрай Бетонния мост, след "Капитал сити център" покрай паркинга и фитнес "Пулс"? Кой контролира непоставянето й след строежите наоколо? Кога ще се постави такава?"

С уважение, Ангел Шопов

Репортер на Plovdiv24.bg се свърза с кмета на район "Южен" Борислав Инчев, за да потърси негов коментар относно сигнала на нашия читател. Ето какво каза пред нашата медия Инчев:

"Тази постройка не е от сега, а стои на това място поне от 4 години. Тя е в територията, обхващаща концесията на Събота пазара. Защо не е довършена - не мога да ви кажа. Доколкото знам, концесионерът е имал намерение да прави тук заведение или магазини. Ситуацията е подобна на тази със стадион "Христо Ботев" - общината няма какво да направи, когато има действаща концесия".

Всичко около концесията на пазара четете тук.



Още по темата: общо новини по темата: 48
14.08.2021 »
16.02.2014 »
31.01.2014 »
31.01.2014 »
31.01.2014 »
23.01.2014 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тази постройка я направиха още преди 2-3 години когато обновяваха терена на събота пазара и така си остана, стои и не се пипа и грам... поне да я бяха завършили, а вместо това махнаха градинката за нищо
+6
 
 
Цялата история е добре позната. Започна я кмет Чомаков, завърши я срамно и успешно кмет Славчо. ....безумия... За Събота пазар имаше чудесен проект, който сега е скрит в архивите на общината. Нооо двамата сол-та*аци чомако-славчо таковаха таковата на проекта и тръгна концесия. Обаче,...целия проект се променя много пъти, заради лакомия и простотия. Заради тенекиения павилион на татко си, славчо отцепи половин декар от западната страна и го завладя. За да компенсират концесионера, Градинката между пазара и поликлиниката беше завзета и турен този грозен обект. Та кото се интересува - да пита партийните другари славчо атанасов и петко атанасов. И да си приготви една дебела сопа за дебелите им глави.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Здравко Жилов загуби брат си, снаха си и двете им деца при пожар
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
ФК Марица във Втора лига, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: