ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
За първи път в България и Пловдив: Специален автомобил сканира паркираните коли в "Синя зона", скобите и глобите ще бъдат моментални
Автор: Данислава Вълкова 12:58 / 31.01.2024Коментари (8)15193
Специален автомобил ще сканира и проверява паркираните автомобили в "Синя зона", така човешкият фактор и времето за контрол и проверка ще се намали значително. Това стана ясно по време на днешното представяне на системата, която е пилотна не само в Пловдив, но и страната, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

В реално време ще се показва дали е заплатено дадено паркомясто от съответната кола в "Синя зона". За целта автомобилът, който проверява, е снабден със специални камери, GPS, GPRS, бордови компютър, платка за разпознаване на марки, модели, цветове превозни средства. В проверките автоматично става ясно часът на паркиране и дали е заплатено на банкомат, приложение или ес ем ес. В проверките влизат и електрическите автомобили, ще се следи дали МПТ-то има вече издаден пропуск.

"Колата минава и сканира зоната за съответното време като на равни условия и проверки ще бъдат подложени за абсолютно всички", заяви изпълнителният директор на фирма "Тикси“ Николай Недялков.

В анализите от проверките ще влиза колко е натоварването на дадена зона, ще се извлича и снимков материал от самата проверка, обхвата на зоната, паркиране, дали има право шофьорът да паркира там, дали нарушава закона и т.н. Впоследствие чрез системата ще може да връчва наказателно постановление за съответното нарушение. Самите проверяващи няма да слизат от автомобила и да обикалят паркираните коли една по една, а системата ще им сигнализира, ако има неплатил, за да му поставят скоба. Един автомобил за един час проверява колкото служителите на общинското предприятие за цял ден, обясни Недялков

В момента се работи по интегрирането на паркоматите към въпросната иновативна система, като се обмисля и колко точно такива специализирани автомобила да бъдат внедрени.

"Така чрез технологията ще се улесни контролът и проверките. Община Пловдив не е заплатила нищо за този вид проверка чрез автомобил, който сканира паркиралите автомобили - не е скъпа, а е практична и удобна", по този начин Николай Недялков избегна конкретният въпрос колко струва системата.

Системата ще бъде насочена и към гражданите да виждат къде и колко свободни места има. Ще може да плаща и чрез банкови карти от мобилно приложение.

По думите му тя е използва изкуствен интелект и работи от месец. Но нито той, нито директорът на ОП "Паркиране и репатриране" успяха да отговорят на въпроса кога точно паркоматите ще бъдат интегрирани в системата, така че заработи реално.



Още по темата: общо новини по темата: 1005
26.04.2024 »
26.04.2024 »
24.04.2024 »
22.04.2024 »
20.04.2024 »
14.04.2024 »
предишна страница [ 1/168 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
еха рекета вече на ново ниво,вместо да направим паркинги с парите от данъците които скубем от пловдивчани,ние усъвършенстваме системата за рекет ,понеже е на далвера без нищо да вложим взимаме едни пари
0
 
 
Направо лошо да ти стане като четеш неграмотно написаното... нещо. "платка за разпознаване на марки, модели, цветове превозни средства", "дали е заплатено на банкомат, приложение или ес ем ес.". Много ми е чудно как аджеба се плаща на банкомат за синя зона... "ще се следи дали МПТ-то има вече издаден пропуск" - какво е МПТ? И как точно оборудваният с мега невероятните технологии автомобил ще разпознае билетчето от паркомата, поставено на таблото? М?
0
 
 
А помислили ли сте за 2 проблема? ЩЕ бъдат ли заснемани и съответно проверявани(глобявани) МПС-та заснети във джинение(преминаващи) през синя зона или единствено спрели и паркирали такива? Ще бъдат ли заснемани и тези, които в час пик са във задръстване и не по свое желание са във спрели автомобили, предвид трафика и/или евентуалното задръстване? Преминал ли е софтуера през QA сертификация и отговарят ли камерите, които ясно си личи, че са марка Dahua през ISO:27001-27006 сертификация?
+1
 
 
Имало възможност да се сложи клавиатура на паркоматите (казват го във видеото)....ама друг път ;-) Има да, като се купят нови всичко може! До тогава всичко по старо му! Натовареността по улуци в (полу-)реално време ще е единственото, с което ще се подобри услугата от към потребителска гледна точка....дано поне се реализира!
0
 
 
Звучи като да са гепили камера от паркинга на кауфланд и са я вързали с таблета с който проверяват и сега номерата дали е платено :Д За първи път в България!!!! Пловдив на 3 морета!!! Сори но не се сдържах.
+3
 
 
Добре звучи но като си взема талонче от паркомата и го сложа на таблото това ще търси само по-номера на автомобила дали има смс и тн. Не знам това как ще се реши.. Иначе ако работи такава система и има сайт в който да се вижда къде какви места има ще е супер.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: