ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Взривиха панаирната палата с утвърждаването на скандалния Баташки за шеф на Втора градска
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:09 / 26.11.2009Коментари (13)16421
© Plovdiv24.bg
Доц. Хаджиев бе буквално бесен по време на дебатите и гласуването на точката от дневния ред за утвърждаване на Баташки като директор на "Св. Пантелеймон"
След бурен скандал и размяна на остри и на моменти дори брутални реплики, общинските съветници утвърдиха спечелилия конкурса за директор на болницата "Свети Пантелеймон" доц. Илия Баташки. 30 гласуваха "За", категорично "Против" бяха присъстващите 11 съветници от ГЕРБ, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Нелицеприятни, меко казано, нападки срещу доцента отправи в изказването си неговият баща по хирургия и наследник на поста в УМБАЛ "Свети Георги" доц. Божидар Хаджиев от ГЕРБ.

Според него този избор бил особено важен за бъдещето не само на "Св. Пантелеймон", а и на болницата "Свети Мина", за които се обмисляло обединение. "Познайте кой ще стане техен шеф", предизвика аудиторията доц. Хаджиев. Цяла житейска характеристика направи той за Баташки. "Беше далечната 1982 година, когато едно селско будно момче дойде в кръжока по хирургия, на който бях научен ръководител", спомни си доцентът. Баташки никога нямало да стане асистент, нито после доцент, ако не била неговата подкрепа. Припомни дори текст от Хипократовата клетва, която някога като отличник лично бил чел: "На учителя по медицина аз ще гледам като на баща." Вместо синовно-бащински отношения обаче, днес бе наблюдаван тотален сблъсък между опоненти.

"Доцент Баташки е не само физиологична аномалия, защото сърцето му е отдясно, а черния дроб отляво, а е и социална аномалия, защото първата му работа, когато стана директор на Университетската, бе да намали заплатите с 200 до 400 лева", рядко язвително отбеляза Хаджиев.

Гневът му явно се дължи на това, че освен натрупаните дългове на управляваната в момента от него болница - към май 2009-а под мъдрото ръководство на Баташки са били 38 милиона лева - други 2 400 000 лева, отпуснати целево от държавата, били се изпарили и до 31 декември болничното заведение трябвало да ги възстановява. Нямало го нито когенератора за 800 хиляди лева, нито 15 апарата за хемодиализа за 420 хиляди, нито друга техника, за която целево са били отпуснати още около 450 хиляди лева. Срещу Баташки се водела преписка в прокуратурата.

И д-р Лилия Учкунова, и Иван Петков - участвали в конкурсната комисия съветници, изразиха разочарованието си, че конкурс на практика не се е състоял. И двамата оценили програмата на Баташки с отличен. Д-р Учкунова дори отбеляза, че ако можела би писала 6+, защото никога не била виждала нещо по-добро като идеи. И двамата обаче са на мнение, че ако до участие са били допуснати и другите двама кандидати, тогава изборът би бил по-обективен. А съперниците на Баташки били елиминирани, тъй като не подали пълен комплект документи за чисто съдебно минало и изпитването им щяло да наруши закона.

35 милиона били дълговете н УМБАЛ "Свети Георги" към 1 август тази година според новоизбрания шеф на "Св. Пантелеймон". "Ако сега са станали 40 милиона, то последните 5 ги е добавил с некомпетентното си администриране доц. Хаджиев, на когото съм благодарен, че ме направи добър хирург, така че ученикът задмина учителя и му пожелавам да направи и други като мен", коментира доц. Баташки. Според него учителят му е бесен, защото не е успял да спечели конкурса за постоянното шефско място на УМБАЛ "Свети Георги" и бил направил пътека докъдето трябва, за да не може изпреварилите го по резултат млади лекари с далеч по-скромен опит от неговия да заемат временното му място.


(с) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 10
06.12.2012 »
05.12.2012 »
22.11.2012 »
20.11.2012 »
27.09.2012 »
25.09.2012 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
мале, тия малоумници от мвро стигнаха дъното. Да гласуваш за Баташки значи, че вече си погълнал толкова лайна , че вече няма нечистотия която да не поемеш с желание и да се радваш от това .Да вземат да се обединят с партията майка и без това от тях всички са ченгета и комунисти. Кварталният доносник Бойко Ватев ,дърпа конците на отявлени комунисти и малоумници като Учкунова, Славч и со. да подаде вместо да дроби организацията за повече гласове срещу Каракачанката, да вземе да ги преобразува в клубове на БКП и да не петни името ВМРО.
на 27.11.2009 г.
+1
 
 
Право дума доц.Хаджиев - казал си го е в прав текст --- Баташки иска да прилапа наведнъж Втора и Първа градска ,последната е далеч по-апетитната хапка... Иначе Хаджиев си е университетска личност и има сой... Илийчо си е селянче и не може избяга от този карикатурен си имидж.
на 26.11.2009 г.
+2
 
 
Тоя Баташки живее до нас на ул. Петър Васков или гостува там незнам точно ! Кара BMW 7-ца и един джип на който степенката е на 80 см от земята с вдигнати ресьори е де но е някво чудовище машината сигурно е 6000 кубика !!! Уж болниците фалирали и нямат пари пък шефовете им милионери ! Чудна работа !
0
 
 
Четейки повечето коментарите стигнах до извода ,че както си заслужаваме "управляващите" така си заслужаваме и "лекарите ".Тоя бил комунист онзи бил от герб .... !!!.. Няма ли някой да напише нещо смислено.Има хора които са работили с този човек и знаят става ли или не за тази длъжност .Ако не защо ,ако да защо.Това трябва да се пише тук (поне според мен ) а не кой от коя партия бил и че дошъл от село . .. Това какво общо има с това дали ще управлява една болница добре ?Лекарската професия е съчетание от знание и призвание.Не може ако не ти идва от "вътре" да упражняваш тази благородна професия .За съжаление на една голяма част от лекарското съсловие им липсват и знанието и призванието.
0
 
 
Това е пълно безумие!Явно г-н Гергов е купил не само Пловдивския панаир! Град Пловдив няма бъдеще с такива управници!
+2
 
 
Аз си мислех, че ще търка подовете в сградата на "Южен", а те му дадоха дори друго шефско място в болница в Пловдив. Комунистите нямат грам срам, наистина!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: