ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Възможен ли е компромис в казуса с терена на МБАЛ "Свети Пантелеймон"?
Автор: Мариана Панчева 08:36 / 27.02.2019Коментари (5)4640
Болницата действа абсолютно правомерно, а компромис в случая би означавало да се наруши закона. Така кметът на район "Южен" Борислав Инчев коментира казуса с избухналото недоволство срещу МБАЛ "Свети Пантелеймон" заради строителни дейности, извършвани от ръководството на лечебното заведение по границите между имота на болницата на бул."Никола Вапцаров" 9 и съседния общински такъв, предаде репортер на Plovdiv24.bg. 

"Ако ние не спазваме законите, това означава постоянно да влизаме от казус в казус. Какъв може да бъде компромисният вариант - да бъде нарушен законът ли? Докато аз съм начело на администрацията, това няма да се случи. Ако всяка една администрация работи според закона, всички права ще бъдат равно защитени", заяви още той.

По думите му живущите край лечебното заведение са били надлежно информирани за действията, освен това в районното кметство са постъпили две официални запитвания по Закона за достъп до обществена информация. "Ние като администрация сме дали отговор, но тези отговори все още тези не са потърсени от деловодството", поясни Инчев.

Що се отнася до това какво се действията и плановете на МБАЛ "Свети Пантелеймон", заради което пловдивчани заплашиха с протест, то районният кмет подчерта следното: "Има застроителен и регулационен план от 1984 година. Ограждението, което в момента правят от болницата, е на техен собствен терен, има съответните нотариални актове, има съответното геодезическо заснемане, няма навлизане в друг имот. Всичко отговаря на изискванията, всичко съответства на нормативните документи."

Т.е. - пловдивчани трябва да знаят, че ръководството на болницата действа абсолютно правомерно, включително и що се отнася до това, че оградата, която се поставя в момента, се прави по чл. 151 от ЗУТ, който казва, че при плътна част на оградата не повече от 60 см не се изисква изработването на проект и издаването на разрешително за строеж.


Още по темата: общо новини по темата: 6
21.07.2022 »
29.04.2019 »
28.02.2019 »
28.02.2019 »
25.02.2019 »
03.02.2019 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
То излиза и че обшината е крала пари от наеми щом от 1984 година има един план, а тя до скоро десетки години е прибирала пари за наеми от гаражи. Който е давал пари за наем да съди общината и да си вземе парите обратно за десетки години назад. Сигурно целта с болничната ограда е да изгонят живущите от блока . Друго логично обяснение няма за да се подиграват с хората така. Това не бе ли и болницата и същият директор, който получи Златен скункс, че си изхвърляше чувалите с болничните отпадъци, спринцовки и марли с кръв на детската площадка до болницата??? А сега се чудим с какъв акъл загражда ЖИЛИЩНИ ВХОДОВЕ. Къде е кмета в цялата работа? Срам и позор!
+1
 
 
Как никой от предишните управители на болницата не дръзна да "оправя границите на имота си по кадастър" или са нарушавали закона като не са го сторили.....Що за цинизъм и безумие!Странно защо общината допуска това безумие,вероятно има интерес!
Накъдето и да отива тълпата – бягайте в обратната посока. Тя винаги греши.
на 27.02.2019 г.
+2
 
 
Преди години Общината е продала мястото, без да отчете факта, че там има блок, че живущите ще останат без улица и паркоместа и че дори пожарна би стигнала трудно до евентуален пожар. Сега районния кмет си измива ръцете със закона. Типична българска картинка - идиотия до шия.
+1
 
 
Интересно как до вчера общината прибираше наеми за гаражи от същото място, а имота от 1984 година бил на болницата, а болницата е общинска... Пародия! Изобщо се прави всичко, но не и в услуга на хората. Болницата има декари пустеещи поляни около нея, а тръгнала навесите под терасите на хората да слага. Едно място в квартала има, където общината може да се намеси и да премести 7-8 метра оградата и не го прави. Да си паркирали на главите хората, а под терасите болни...После разправяйте, че интересите на хората гледате... СРАМ! Щом г-н Инчев не вижда проблем вход на болница да започва от вход на жилищен блок значи сме ударили дъното и не само.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Парламентарни избори 2024
Бум на коклюш в България
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: