ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вижте документа, който кметът символично поби на копие
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:23 / 03.01.2011Коментари (40)7780
Поради интересът на наши читатели към документа, който в четвъртък, 31 декември кметът на Пловдив Славчо Атанасов наби на копие, репортер на Plovdiv24.bg се свърза с ПР отдела на Община Пловдив. 

Актът на "набиването на копие", на споразумението с Правителството, бе отговорът на Славчо Атанасов на "гаврата", според него с Пловдив. Символичното деяние на кмета бе заради неизплатените близо 13 млн.лв. от софийския боклук до 17:00 часа на 31 декември, както вече писахме за това.

На нетипичната ни молба да получим копие от листа, който бе набучен на копие, от ПР отдела на Общината ни изпратиха съответния документ. Това е Извлечение от Протокол №39 от заседанието на Министерски съвет на Република България от 7 октомври 2009година. Документът можете да видите в галерията. Вижте сами!


Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Славчо Атанасов за пореден път доказа че е пълен въздухар, който може само да се оправдава за това, какво не е свършил. Мижитурка, достатъчно търпяхме този клоун! Пловдив има нужда от хора, които да вършат нещо, не да се оправдават и да обещават преди изборите!
+2
 
 
Г-н Атанасов за пореден път стана за смях.Първо с действието си с копието,а и след това с този безумен документ,който е едно постановление на МС,което може да се измени във всеки даден момент.Също така в постановлението ясно и точно е записано,ДО каква сума ще се преведе за даден проект,когато обаче той е реален.Неможе чужди експерти да имат експертно мнение,че близо 5 млн. лева за почистване на р.Марица са много,но видиш ли наш кмет твърди,че били малко.Е стига моля ви,г-н Атанасов е една грешка на политиката.Твърде явно става опита за присвояване на тези пари от "наши" хора.
+1
 
 
Хайде да си припомним как се стигна до приемането на софийския боклук. Нали общински съветници от Пловдив ходиха в София на сесия на столичния общинския съвет /тогава Бойко Борисов беше кмет/ да измолят от името на пловдивчани "златния" боклук? Спомняте ли си тези хубавци? Питаха ли тогава пловдивчани? И камионите тръгнаха, и се разтоварваше по тъмно.... Съмнявам се, че тези компенсации ще бъдат изплатени на Пловдив, а и предпочитам да не се изплащат на крадливата управляваща понастоящем групичка в Пловдив.
-1
 
 
Аман от позиорщина. Не разбрахте ли че с този кмет пловдив няма да види пари за боклука. Не можеш да обиждаш постоянно финансовият министър и после да се жалваш като малко момиченце че лошият "Дянков" не давал парички. Славчо се опитва да си прави ПР като използва парите за този прословут боклук. На него никой няма да му ги даде. Дойде ли следващият кмет ще дойдат и парите. В момента Пловдив е в немилост не заради правителството, ами заради Славчо. Направи целият ни град за смях. Добре че е областния управител та през последната година се свърши нещо (летището, ремонти в стария град). Да идват изборите по скоро да се маха тоя некадърник, че вече на всички ни писна.
0
 
 
Налага се да ви "светна" за бюджета, защото вече тук във форума цъфтят бисери от сорта, че бюджетът нямал юридическа сила!!! Бюджетът става закон на две четения. Бюджетната инициатива е на МС - на първо четене министърът на финансите прави общ доклад. Водеща е Бюджетната комисия. Председателят й може да внесе становище. Сметната палата няма правомощия за предварителен контрол и само НС може да вземе решение да бъде изслушано мнението й. Всички комисии разглеждат проектобюджета, тъй като се отнася за всички сфери. На второ четене Бюджетната комисия излиза с доклад от името на всички комисии. Тогава и отделните депутати правят предложения. Приетият със закон бюджет има юридическа сила и подлежи на изпълнение. Законът задължава МС в едномесечен срок да приеме постановление по изпълнение на бюджета. След приемането на бюджета отделните министерства на базата на определените им бюджетни кредити трябва да разпределят средствата по тримесечия и по пълна бюджетна класификация. Това разпределение се контролира и одобрява от министъра на финансите и едва тогава бюджетът става годен за изпълнение. Ако бюджетът не бъде приет до 1 януари, приходите се събират съответно действащите закони, а разходите ще се извършват в размери, съответстващи на предходната година, освен ако няма акт на НС или МС, с който да се коригират.Следващ етап - изпълнение на бюджета - правомощие на изпълнителната власт. Компетентен орган е МС, Министърът на финансите и т.нар. разпоредители с бюджетни кредити.Разпоредители по републиканския бюджет са министри и ръководители на ведомства или учреждения, които са на републиканско подчинение и нямат поделения.
0
 
 
Атанасов си е прав. В този протокол се изреждат проекти за реализирането на които Министерството ще даде 26 000 000лв. казано по друг начин, ако излезе по скъпо, кметството доплаща! Обещани са пари за проекти, а не просто така -пари. 15 000 000 трябва да бъдат приведени до края на 2010г. , а не 2011, както отговарят МС.
-1
 
 
Можете ли да си представите по-голям нещастник от Кмета на Пловдив Славчо Атанасов. Определено иска да манипулира общественото мнение, като не разкрива цялата истина, играе ролята на жертва и очаква симпатиите на пловдивчани и го тресе един лют местен шовинизъм, без да е пловдивчанин и да милее за града ни. Всички знаем как кмета Славчо Атанасов предаде партията, която го избра - ГЕРБ и е меко казано неуместно в момента да плаче като неоправдан - никой не обича предателите. За радост от мандата на Славчо остана по-малко от година. Сега е най-сладкото време за крадене. Крадни колкото можеш Славчо за себе си и да другите около теб и остави красивия ни град. Без теб определено ще е по-добре.
0
 
 
Може ли тук някой да обясни по какъв начин ще стане обещаното от МС плащане за 2011г., след като съответната сума не е включена в бюджета на държавата за същата година? Как ще се осъществи това плащане. В бюджета тези пари не са предвидени. Това ми дава основание да смятам, че тези финансови задължения вече са невъзможни за изплащане. Съответно правителството вече е нарушило задълженията си.
+1
 
 
Абсолютно тъпо кметче-СлаФчо Атанасов.
+3
 
 
От това, което виждам мога да кажа само, че трябва да се радваме, че преведоха 2 млн за тази година...нямам думи просто...
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Мигранти и бежанци
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Аматьорски футбол
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: