ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Вандалска постъпка или своеволие в центъра на Пловдив?
Автор: Васил Динев 09:21 / 17.08.2018Коментари (4)10950
Нов вандалски акт в Пловдив не остана незабелязан от гражданите. Ето какво написа до Plovdiv24.bg пловдивчанин:

Здравейте, бих искал да сигнализирам за вандалска постъпка извършена в центъра на Пловдив. Аз съм любител спортист и с мои познати често се събираме, за да играем баскетбол на спортната площадка, находяща се на ул. "Марин Дринов“, в отсечката между ул. "Родопи“ и ул. "Иларион Макариополски“. На 10.08.2018г. е било установено, че са демонтирани ринговете на двата баскетболни коша на игрището. Хората, които са се били събрали на игрището са потърсили информация за свалените рингове от живущите в района. Било им обяснено, че до премахването на ринговете се е стигнало през нощта на 09.08.2018г. срещу 10.08.2018г., когато на спортната площадка около 2-3 часа е имало група младежи, които били в нетрезво състояние и вдигали много шум. Впоследствие, човек живеещ в близост до спортната площадка, е демонтирал ринговете от баскетболните кошове.

Считам, че подобни действия са недопустими. Ако някой ти вдига шум през нощта следва да се обадиш на органите на МВР, а не да демонтираш нещо, което е общинска собственост. По този начин се лишават голям брой хора (от всякакви възрастови групи) от възможността да спортуват и то на една от най-добрите спортни площадки в града. За случая са сигнализирани компетентните органи, за да се предприемат мерки по установяване на човека, който е демонтирал ринговете. Също така и да се възстановят баскетболните кошове, за да са годни за игра.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Аз живея точно до баскетболното игрище и винаги излизам да играя там през свободното си време баскетбол.Това игрище е построено преди 7 години през Октомври 2011 година.Тогава имаше официално откриване,даже кметът Иван Тотев и заместник-кмета Георги Тютюков бяха на откриването.Имаше врата,която се заключваше,ключът го държеше домоуправителя на съседният блок,но вратата я махнаха,скъсаха мрежите,имаше пейки,които ги откраднаха,много често се късаха мрежите на ринговете,купували сме нови мрежи и сами сме ги монтирали на кошовете.Но чак пък да ни махнат ринговете на кошовете това досега не се е случвало и кой знае кой го е направил.Причината е само една и това е,че ние всеки ден се събираме,играем баскетбол до късно и съседите викат от терасите да спрем да играем,защото вдигаме много шум,да се махаме,заканват се,че ще извикат полиция.Аз лично разпитах домоуправителя на съседният блок и някои от съседите дали някой от тях е махнал ринговете на баскетболните кошове,но ми казаха,че нямат нищо общо с това.Така,че не се знае кой го е направил,неизвестен извършител,ама това не е нормално,да те лишат от това да не можеш да играеш,да тренираш и да спортуваш,да те изгонят да не ти позволяват да правиш каквото си искаш не са хубави тези работи и не знам докога ще продължава това и колко дълго време игрището ще бъде необитаемо.Ние ще направим всичко възможно да сложим нови рингове на кошовете ако съберем пари или ще открием кой е извършителя и ще го накараме да ги върне обратно.
+1
 
 
Чичо полицай от 4-то РПУ спи. Крадат Общината, но чичо полицай "не вижда"! "Ся и с тва ли да се занимаваме, знаете ли какви тежки случаи имаме"....! Ами....уволнение тогава! Кметът на Район централен и той спи....то тва не е негова собственост! А за децата и младежите на кой му пука...ся баскетбол ще ми играят, само шум вдигат!
0
 
 
Еми щом като човека го мързи да се обади на МВР, нека сега го посетят и попитат как така демонтира общинска собственост.
+1
 
 
Как така ще маха ринговете, децата къде ще играят баскетбол? Къде живее този?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Парламентарни избори 2024
Купа на България, сезон 2023/2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: