ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
ВАС: Нови 30 000 тона софийски бали няма да предизвикат вредни последици за пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 12:53 / 08.11.2010Коментари (25)3992
© Plovdiv24.bg
Министерството на околната среда и водите - досега убедено, че сметището в Цалапица има нужният капацитет и че е построено на 50 % с държавни средства - само поиска нови експертизи на делото днес.

Състав на Върховния административен съд постанови, че депонирането на нови 30 000 тона твърд битов отпадък на сметището в Цалапица няма да предизвика вредни последици за пловдивчани. С този мотив върховните магистрати не спряха на заседание днес допускането на предварителното изпълнение на решението на правителството да докара още бали в Пловдив. 

"Въпреки, че Министерство на околната среда и водите беше убедено в това, че сметището в Цалапица има нужния капацитет, както и беше убедено, че сметището е финансирано но 50 % с държавни средства - днес представителите на МОСВ сами поискаха нови експертизи. Това ни дава основанието да смятаме, че те не разполагат доказателства, че 50 на сто от финансирането на сметището е държавно, както и че не са убедени, че капацитетът на депото е такъв, какъвто твърди Министерски съвет. На практика искането на МОСВ разклати позициите на МС", заяви пълномощникът на община Пловдив по делото адвокат Дани Каназирева

"На заседанието днес съставът на ВАС заяви, че ще се постарае до Нова година да има решение на делото. Обаче нашата мярка за спиране на предварителното изпълнение е насрочена да се гледа за 27 януари 2011 г. За мен това е пълен фарс", заключи Дани Каназирева.

На делото в София днес кметът на Карлово Найден Найденов е подал молба за присъединяване към делото на община Пловдив, но искането му е било отхвърлено.



Още по темата: общо новини по темата: 152
28.11.2013 »
30.11.2012 »
28.11.2012 »
28.11.2012 »
26.11.2012 »
13.11.2012 »
предишна страница [ 1/26 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+2
 
 
И ако ние пловдивчани искаме да имаме успех, ще трябва се обединим около някаква справедлива кауза, а после да увлечем и другите общини извън София срещу столицата. Примерно - абсолютно еднакви държавни субсидии за култура, спорт и каквото и да било, както и капитални инвестиции за всеки регион според броя на населението. За целта могат да служат еврорегионите за развитие, които са горе-долу еднакви по население - всичките с население над един милион. А не както сега 70-80% от тези средства да отиват в София. Ето това е РАЗУМНА И СПРАВЕДЛИВА КАУЗА, която може да обедини всички срещу София и да е печеливша. И е редно кметът на Пловдив да поведе хорото, но не и тъпак като Главчо Атанасов.
+1
 
 
Поправките в закона се подготвяха много отдавна (от поне две години), имаха огромен гратисен период до влизане в сила и имат за цел да дадат право на държавата в кризисна ситуация да разполага с определен процент от депата по свое усмотрение, изградени на държавна земя и с държавни пари. В това няма нищо скандално, поне на пръв поглед. Община Пловдив не си е мръднала пръсчето да оспорва спорен от нейна гледна точка закон, когато е трябвало да го направи. И когато чрез сдружението на Общините или други лостове е можела да се противопостави успешно. Ако си спомняте при последните преговори за боклука Иван Тотев каза, че договорената компенсация е едва ли не последния влак, на който можем да се качим, ЗАЩОТО СКОРО ЩЕ БЪДЕ ПРИЕТ ЗАКОН, С КОЙТО ДЪРЖАВАТА НЯМА ДА БЪДЕ ДЛЪЖНА ДА КОМПЕНСИРА НИКОЯ ОБЩИНА. Тогава Главчо Атанасов с помощта на Иван Тотев успя да договори бая пари плюс бонуса Бойко Борисов да присъства на откриването на Екозавода, с което легитимира гнусната му кражба, а по-късно и допълнително пари заради претенциите на Община Раковски. Абсолютно съм сигурен, че някой свестен, некомпрометиран и почтен кмет можеше и дължимите пари да си получи, и нови компенсации да договори. Но Главчо Атанасов предпочете да води измислени войни със София, за да яхне вълната на глупашкия местен патриотизъм. Това е толкова стар метод, колкото е стара човешката цивилизация. Дай на тълпата външен враг и вижте всички как се консолидират. Когато например съпротивата срещу военната хунта в Аржентина през 80те години на миналия век става прекалено силна, военните изведнъж се сещат, че Фолклендските острови са си всъщност техни и ги завладяват. Последва кратка война с Великобритания, която те загубиха. Но тушираха проблемите в Аржентина и добиха неочаквана, макар и краткотрайна популярност - станаха герои. Та да си дойдем на думата - София наистина е привилегирована и това трябва да се промени. За да се отнемат привилегиите и да се пренасочат повече средства към регионите, трябва да се полагат умни, кротки и системни усилия за дълъг период от време. За целта трябва да се търсят съюзници и да се консолидират силите им. Не някой друг, а именно недолюбвания от Главчо Атанасов Дянков и регионалния министър Росен Плевнелиев дадоха изявления в смисъл, че подкрепят една по-голяма децентрализация. Дянков дори имаше идеи да мести министерства от София в Пловдив, Варна и други градове. Главчо Атанасов е твърде посредствен, за да е част от такива сложни процеси. И е изключително вреден за нашия град.
+1
 
 
Кой каквото ще да ми говори, но досега толкова правителства сме имали, аз по-брутална и по целенасочена държавна "политика" в услуга само и единствено на ЕДИН ГРАД , не съм виждал ! ББ е министър-председател на София, Министър Караджова е министър на околната среда на София...Знакови операции със всевъзможни имена се провеждат на тероторията на Софийска област- килъри ли не бяха, всичко коз ли не беше ...а няма кой да проведе една елементарна операцийка "Столипиново" , след като цялата държава, пардон -София, знае че тук депото-разпределителна на наркотиците в България.....Хората, които уж трябва да провеждат държавната политика в Пловдив, са някакви насрани шушумиги-ибрикчии, които не могат или отказват да мислят и чакат само заповеди на бате си Бойко...а него го боли кура за Пловдив, то е очевидно .... Рязането на ленти на градинки, сгради и какво ли не в СОФИЯ, разбира се е по-важно от икономически все по-затъващите РЕГИОНИ в тази ДЪРЖАВА ! Важно е за бате ви Бойко софиянци и селянията в София да се извозва по-бързо до лайняните си работни места с МЕТРОТО, важното е да се пъчи на всеки 10 прокопани метра под земята, важно е да си харижат лайняните боклуци където и да е, въпреки законите ....Адски лайняна работа ...бях поддръжник на ГЕРБ,вярвах че са някакъв положителен полъх на промяната, но разочарованието ми към тях расте с всеки изминал ден .....да не говорим пък за легализирането на незаконното построените сгради в защитени територии, готвени с новия законопороект ....това е най-върховната форма на НАГЛОСТ и политическа метаморфоза , която съм виждал !!! В една Хърватска и Турция (които не са членове на ЕС дори) наглеците с незаконни постройки бяха ИЗРИНАТИ С БУЛДОЗЕРИ , нашите палчовци ще ги узаконяват ?!?!?!? УЖАС ! И като дойдат пак изборите, ще ми цъфнат пак на Античния - Символа на Пловдив, разните му цветари и цветарки и ще ми говорят пак ПРАЗНИ ПРИКАЗКИ .... Ай сиктир бе , драги зрители ..ГЕРБ от мен няма да види кьорав глас вече ! съответно и моите роднини .....наглостта им спрямо Пловдив взе да преминава всякакви граници , а това е нещо, което пловивчани не прощават !!!
0
 
 
"...Нови 30 000 тона софийски бали няма да предизвикат вредни последици за пловдивчани..." Няма разбира се ;) само трябва пловдивчани да се преселят в града-държава и проблема им е решен. Всъщност с това си действие биха могли да решат повече от един проблем, а имено като станат софиянци, бившите пловдивчани няма да се притесняват, че някой ще иска им закрива операта, винаги ще имат под ръка не един, а няколко уж общодържавни органа (народно събрание, ВАС) които да бранят интересите на града им, а и не на последно място бизнеса от години е привлечен и концентриран на 140 км западно от Филипополис, та в този ред на мисли осигуряването на прехраната и елементарни условия за съществуване е доста по-безпроблемно в голямото село.
+2
 
 
"ВАС: Нови 30 000 тона софийски бали няма да предизвикат вредни последици за пловдивчани"! Да, ама ще продължат да пълнят гушата на собственика на "Водстрой" Атанас Славов, бившия зам.кмет, който продължава да получава луди пари от експлоатацията на депото. Докато беше зам.кмет, той "предвидливо" прехвърли фирмата на името на жена си, за да няма "конфликт на интереси". Вярно, конфликт нямаше, но интереси имаше, има ги и до ден днешен...
+3
 
 
престанете с този кмет - той не може да е виновен за всичко - като се смени да видим дали ще се промени нещо? Естествено че няма,ама май все още има наивници
-3
 
 
Абе хора не разбрахте ли че единствената причина да не се дават пари за Пловдивският боклук е това, че никой с акъла си не иска да дава пари на Славчо Атанасов. Щото ще бъдат изхарчени не за Пловдив ми по "наште" хора. Като се смени управлението юни ще дойдат и парите.
+9
 
 
Шопите упорито са решили да си докарат балите без да си платят.В крайна сметка ако услужливия съд отсъди в тяхна полза трябва да им искаме парите авансово.Само това ще ги спре!!!
+17
 
 
и ако финансите са дошли от държавата,то това автоматично значи,че държавата е София ли?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Абитуриентски балове 2012
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Абитуриентски балове
Евровизия 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: