ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Уволнените от Инспектората служители ще търсят правата си в съда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:34 / 09.03.2012Коментари (12)5826
© Plovdiv24.bg
"Не на 18, а на 10 от служителите на Общинския инспекторат в Пловдив са връчени заповеди за освобождение", отсече пред журналисти шефът на институцията Владо Илиев след приключване на срещата му с представители на Синдикалните организации в града във връзка с масовите освобождения в т.н. пловдивско ФБР. Това предаде репортер на Plovdiv24.bg, който проследи на място събитията пред сградата на инспектората. Потърпевшите служители се бяха събрали там и заявиха, че освобождението им от работа е е неправомерно и заповедите са им връчени без предизвестие.

"Бях първата извикана служителка на инспектората, на която беше обяснено, че не отговаря на новата длъжностна характеристика, с която обаче се запознах на момента. Оказа се, че условието да заемам вече тази длъжност, е да имам, средно образование със специалности като лесотехническо, паркостроене,  биология и химия. В момента завършвам семестриално в ПУ-то биология, но от новото ръководство на инспектората ми беше отговорено, че когато си взема това, която, забележете, работя вече 5 години", възмутено разказа Ваня Костова, една от потърпевшите. Тя поясни, че преди години се е явила на конкурс за длъжността, спечелила го е и е изпълнявала задълженията си съвестно, а сега се оказва, че вече не отговаря на изискванията.

"За какво ми е това например паркостроене, инспекторите глобяваме за хвърлен фас, за строителни отпадъци, за нерегламентирани сметища. Идва нов директор, правят нови длъжностни характеристики и аз ставам неизгодна на тази община", пита Костова. 

"Инспекторатът вече няма да се занимава само с хвърлени фасове и т.н., а с много по-сериозна работа", контрира шефът на местното ФБР инж. Илиев. Той отрече слуховете за политическа чистка и поясни, че промените в длъжностните характеристики на служителите се правят с цел общинския инспекторат да работи много по-ефикасно, а за свободните длъжности ще се обяви конкурс.

"Досега в трите отдела на инспектората са се назначавали служители с единственото условие да имат средно или висше образование, без то да е профилирано. Сега обаче са необходими и конкретни познания по различните специалности", мотивира се Илиев. Той сподели, че в досегашните длъжностни характеристики е имало и такива, които са били "направени" специално за даден човек, а не обратното и даде пример с един от досегашните шефове на отдели.

"Той е със завършено средно образование, а е началник на висшисти", възмути се Илиев и запази в тайна името на въпросния служител.

Градоначалникът Иван Тотев застана твърдо зад действията на шефа на инспектората и потвърди, че заради по-ефикасния контрол, смята да увеличи щатната бройка на местното ФБР.

Шефът на КНСБ Пловдив Татяна Миран е посъветвала новият директор на инспектората да не бърза с връчването на заповедите и не оправда неговите действия.

"С едната ръка се подава длъжностната характеристика, а с другата заповедта за уволнение", коментира тя и уточни, че промяната на същата е най-лесния начин за работодателите да се "разделят" с даден служител. 

Освободените инспектори се заканиха, че ще търсят правата си в съда.



Още по темата: общо новини по темата: 2
04.04.2012 »
09.03.2012 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
А инж.Илиев или какъвто е там има ли диплома по публична администрация,за да е шеф на тази фирма.За кмета няма да питам каква диплома има...
0
 
 
Глобявали били за хвърлен фас..... Амиии явно не са си вършили работата до момента...
+2
 
 
еми реват за слафчо,защото той си ги назначи и тези от инспектората правеха проверки на тези които не бяха със слафчо,а фирмите които го подкрепяха бяха добре и никой от инспектората не ги бараше.нормално е да изхвърчат тези които са работили само и единствено за слафчо,не за Пловдив.
+2
 
 
Започва да мирише на гнило, тези хора наистина трябва да съдят общината, т.е. нас и ще спечелят! Въобще с всеки изминал ден новия кмет и новите началници в общината започват да ми падат в очите.....не само в моите!Махнаха повечето знаци за вдигане с паяк, тази седмица ги сложиха наново и даже ще има паяци в събота и неделя, а приказките им бяха точно обратни! До сега нищо не са направили, само вдигат пушилка, около себе си! Гласувах за тях, но..... ! Не знам, дълбоко се замислям дали ние Пловдивчани ще издържим още 3-4 години на празнословие, нагли кражби и т.н.
+1
 
 
Той сподели, че в досегашните длъжностни характеристики е имало и такива, които са били "направени" специално за даден човек, а не обратното и даде пример с един от досегашните шефове на отдел Ето тук е разковничето в цялата история!Всички знаем как са се правили назначенията в общината!И въпросната госпожа Костова да не се прави на ощипана.
0
 
 
Ако действително това е приетия механизъм за съкращения и уволнения-всички ще паднат в съда и пак данъкоплатците ще им плащаме присъдените обезщетения.Надявах се Тотевия да е по-грамотен от ЗКПЧ-то като мениджър но май съм сбъркал.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Земетресения в България
Великден 2024 г.
Лято 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: