ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Увеличиха таксата за градини и ясли след поредица от словесни "бисери"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 11:33 / 15.12.2011Коментари (28)8022
© Plovdiv24.bg
С 32 "за", 14 "против" и 3 "въздържал се" общинските съветници официализираха увеличението на таксата за детски градини и ясли на 50 лева, предаде репортер Plovdiv24.bg. Това стана след продължителни, остри и напрегнати дебати, по време на които отново не липсваха словесни "бисери", изказани от трибуната на градския парламент.

Камен Шишманов от ВМРО-НИЕ призова да се оттегли предложението, защото е незаконосъобразно. Негов колега от опозицията го подкрепи, обръщайки се към кмета Иван Тотев:

"Явно с тези метли, с които разполагате в Общината, разчиствате старите и кадърни общински юристи, а на тяхно място назначавате нови"

Дани Каназирева подкрепи предложението за увеличаване на таксата. Според нея проблемът не е в размера на таксите, а в липсата на места в детските заведения. И поиска конкретен отговор - как това увеличение ще се отрази на качеството на предлаганата услуга?

"Нека хора, които карат луксозни джипове, да не вземат отношение по такси от по 50 лева", контрира я друг общински съветник, а председателят на ОбС арх. Илко Николов попита като официално предложение ли се вкарва тази идея.

"Хората, които карат такива возила, са си изкарали парите с труд", защити се Каназирева, но веднага последва отговор:

"Много пловдивчани работят от 40 години по 8 часа на ден, но все още нямат такава придобивка"

Веселин Маневски от ГЕРБ се изказа в защита на кмета Тотев. От думите му стана ясно, че той е имал е срещи с много родители и никой от тях не бил против това увеличение. 

Славчо Атанасов излезе на трибуната, държейки в ръка предизборната програма на ГЕРБ, и заяви, че там няма и дума за вдигането на таксите, а е упоменато, че ще се насърчава раждаемостта. 

"Как ще стане това, след като бъркате в джоба на толкова много хора?", риторично попита екскметът.



Вижте защо таксата за детски градини бе вдигната и ще се искат ли още пари на ръка от родителите / (C) ПОТВ


Още по темата: общо новини по темата: 21
13.07.2014 »
26.06.2014 »
25.05.2014 »
23.01.2014 »
14.12.2013 »
11.06.2012 »
предишна страница [ 1/4 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Здравейте г-н Тотев!Пиша и се надявам да получа задоволителен отговор ,защо отпаднаха намаленията на деца на разведени родители?За тези деца увеличението на детската градина е 200%,като се има в предвид,че издръжката на едно дете е средно 80лв.Благодаря
0
 
 
Таксата за второ дете не е ли 50% от таксата за първо дете,какво ревете само,ако сте извън Бг едната заплата няма да ви стигне да плащате за детска градина
При няколко посещения в супермаркет Кауфланд - Пловдив, раойн Северен, констатирах, че липсва каквото и да е средство за дезинфекция на входа.Стотици посетители влизат без каквато и да е дезинфекция на ръце, колички и пр.Охраната на входа безцеремонно зая
на 15.12.2011 г.
-3
 
 
Стига сте плакали! Ако всички майки и татковци намалят наполовина даже цигарите, които пушат навсякъде, даже и пред децата си,изобщо няма да забележат това увеличение от 15 лв. А децата им ще бъдат хранени и отглеждани според изискваните норми. Така, че стига сте пригласяли на СлаФчо и сие!
-2
 
 
Малко са 50 лв - 150 лв трябва да стане таксата!
-1
 
 
Стига сте ревали за тези 15 лв. отгоре. Искате децата да са в добри условия - да е топло и чисто, да се хранят здравословно, да ги възпитават педагози и да играят с други деца. В същото време искате да можете да ходите на работа по 8 часа на ден. Е как да стане тази работа? Варианти много: 1. Бабата (ако има такава) да гледа детето през деня. Хубав вариант да си отгледате асоциално дете, което в първи клас да е пълен аутсайдер. 2. Детегледачка - също като с бабата, но освен това едни 300 лв. допълнително на месец и кой знае колко още нерви. 3. Детска градина. Аууу не този вариант не става. Струва 50 лв. на месец. А пък като отидем в Джъмбо що да не хвърлим двойно повече за китайски боклуци, с които са промили мозъците на децата ни от рекламите по детските канали, които гледат през времето в което са вкъщи защото сме прекалено заети да им обръщаме внимание... Що имам чувството, че срещу тези такси реват основно хората, на които им се реве за щяло и за нещяло и най-вече нямат деца между 2 и 6 години (като изключим политическите идиоти)?
-2
 
 
Аз пък призовавам младите родители да откажат цигарите и да понамалят карането на колите поне в града!А магарето от снимката по-долу ясно показва къде е истинското място на пишещия - в близките околности на Пловдив!
0
 
 
Днес на общинския родителски съвет се прие единодушно от 01.01.2012 да спрем да плащаме такса за детска градина.15 000 000 лв. за новата зала, не можа ли половината да се дадат за градините, от на децата залъка ли взехте да крадете.Много родители може и да нямат 15 лв. повече...голям стимул на раждаемост.
+6
 
 
Помиярите от общ.съвет да вдигат цените в градините и яслите а после да чакат да се раждат деца и да се гледат с 240 лв. майчинствао и 35 лв. детски.Защо тяхните заплати не са по 240 лв. да не би нещо много тежък физически труд да изпълняват?ПЪЛНИ ЦЪРВУЛИ.
+5
 
 
Ако едно младо семейство има дете в ясли и в градина ,то ще трябва да плаща допълнително 65 лева. Това е удар по отношение на репродукцията. В същото време милиони ще се дават за спортни зали ,стадиони други ,които не обезлюдяват България.
+4
 
 
Не разбирам, не оправдавам и не одобрявам протеста срещу увеличаване на таксата. Какво са 50 лв. за това цял месец детето ти да пребивава на място, където се храни, спи, ползва ток, вода, консумативи, обгрижва се от възпитатели, чистят му чистачки, има кухненски персонал и персонал за поддръжка на сградата, градинката и какво ли още не. Според мен и тази такса е ниска. Нека си дадем сметка колко пари харчат родителите за едно посещение на някой детски център или друг място за деца, където се прекарват 1-2 часа. Очевидно е, че комунистическите нрави все още държат здраво и за огромно съжаление млади хора.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори 2024
Дублиращ отбор на ПФК Локомотив
Матури 2023 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: