ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Уникално признание за Пловдив! Има ли критици, или фактите казват всичко?
Автор: Мариана Панчева 22:15 / 09.09.2016Коментари (29)13567
Пловдив стана първият български град, носител на престижната награда "Златната ябълка", предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Отличието е еквивалент на Оскар в туризма и се връчва от Световната организация на журналистите и писателите в областта на туризма - FIJET. На специална церемония край Пеещите фонтани тази вечер кметът Иван Тотев получи отличието от председателя й Тижани Хадад. 

Държавна опера подари на пловдивчани и гостите на града фееричен спектакъл. За събитието пристигна лично и министърът на туризма Николина Ангелкова

"Прекрасно е да чуеш толкова хубави думи за Пловдив. Думи, които са повод за гордост за всички, които живеем в този град. За нас, пловдивчани, културно-историческото наследство, историята на нашия град и отношението към него идват с първата глътка въздух, която поемаме. Ние всички знаем, че ползваме този град само в рамките на един живот и той ще продължи хилядолетия и след нас. 

Това ни кара да бъдем изключително отговорни в това, което вършим. Управлението на един такъв град е свързано с изключително много ситуации и въпроси, които понякога понякога могат да накарат човек да си зададе въпроса дали това, което прави. е достатъчно, дали може още. Ситуации, които могат да намалят вярата в много хора, в бъдещето на града. 

Но Пловдив е надживял всички проблеми и дребни житейски ситуации. И по-важното е, че хората в града ги надживяват. След всички малки ежедневни житейски борби за нас е много важно да чуем отнякъде оценка, похвала, която да отговорим на въпроса, дали всичко, което правим е правилно. 

Изключително сме горди да бъдем носители на тази невероятна награда, първа за български град изобщо. Това ни мотивира да продължим по същия път напред", сподели развълнуваният Тотев, след като пое статуетката на "Златната ябълка".

Наградата се връчва ежегодно на град, община, държава, организация или личност, допринесли изключително за развитието на туризма и запазване на културното наследство. 

Всъщност България вече има едно подобно отличие през 1977 година, но то е за Рилския манастир като обект, стана ясно на награждаването. От днес Пловдив е първият град, окичил се със залатото.

Особеният принос на града под тепетата се състои основно в разнообразния културен живот, амбициозните проекти, свързани с развитието на творческите индустрии, както и спечелването на титлата "Европейска столица на културата 2019".









Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кмете какво стана с таблата по спирките, 26 август мина? А награда за провали има ли?
-1
 
 
Шшшшт, направете за случая ЕДНО ТИХО ХОРО, КМЕТЕ
-2
 
 
Чета и не вярвам на ушите си. Тука само мрънкачи и завистници. КАТО НЕ ВИ ОТЪРВА БЕГОМ НА СЕЛО
0
 
 
Не чуват ничие мнение, защото не им отърва. Защото е редно за по-големите проекти да се иска общественото мнение, а не кмета еднолично да решава. Да, ама ако тръгнат да се съобразяват с мнението на хората, много проекти няма да бъдат реализирани, защото са откровено тъпи (пример - фонтанчето през Водната палата,което градските автобуси не могат да заобиколят, без да се качат на тротоара), и съответно няма комисиони в джобчето. В тази връзка да питам на кой умник му хрумна да се затвори отсечката пред Католическата църква и прекара автобусите през ул. П.Д Петков и Кап. Райчо? Значи ние можем да плащаме данъци, можем да ходим да им гласуваме, а не може да се чуе мнението ни, така ли??!! После тук някои казват че сме негативни. Не, не сме негативни, реални сме.
+1
 
 
Не ми е ясно защо се ласкаят от думите на някой си, който дори и не живее в Пловдив. Защо кмета не чува мнението на тези от които му се плаща заплатата. На кой умник му дойде гениалната идея да смени маршрута на автобуси с номера 6 и 116. Така от площад Съединение по посока бул.Руски няма транспорт. Как от м. Февруари никой не сложи на автобуси с номер 6 табела, че са с променен маршрут? Добре,че имаме устойчив и модерен транспорт. Каквото и да напиша за управниците ще е малко и на кого ли му пука за мнението ми?
+6
 
 
Хора , вие сте станали големи малоумници... как 1 не похвали признанието което получава града ни , а само плюнки и обиди. е*ати простия народ.
+6
 
 
Много е важно това да го видят и нашите журналисти които са едни от най-големите мрънкалници на това което Тотев прави в Пловдив.А на всички граждани да им е честито и нека се гордеем с нашия град.
-4
 
 
Глупости !!! Фолклорен фестивал с 4-5 държави, международно пак нещо си с три български групи и една детска от Гърция ,разбити улици в Стария град ,подпалени складове и т.н.жалка история !!
-1
 
 
Чудех се защо има ремонти в целия град, и защо "умните" светофари така забавят трафика... сега разбрах. Трябва движението през Пловдив да се забави, за да може хората да видят забележителностите. По възможност трябва да ги накараме да вървят пеш.
-2
 
 
Добре, че е еквивалент на Оскар в туризма, а не за ремонти на пътища или модернизация и развитие на устойчив градски транспорт :D
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: