ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Уникални предмети на символични цени продават на благотворителен базар за болните от муковисцидоза
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:46 / 24.11.2011Коментари (0)2390
©
Уникални ръчно изработени предмети, рисувано стъкло, плетени на една кука детски шапки и голямо красиво одеялце, много рисунки от талантливи деца, малки сувенирчета и аксесоари. Изброените безценни предмети могат да купят на буквално символични цени всички в Пловдив, които имат желание да помогнат на болните от муковисцидоза. 

От днес, 24 ноември до 27 ноември, в мол "Галерия Пловдив" са разположени няколко щанда на благотворителния базар /в левия коридор от централния вход, посока от източния атриум към стената за катерене/. Поводът е Европейската седмица за информираност по проблемите на болните от муковисцидоза /21-27.11.2011 г./. Акцията има за цел да се съберат средства за подпомагане и лечение на хората, страдащи от това рядко генетично заболяване. 

Ако изложените неща се продаваха в магазините щяха да струват много повече. "Всичко е на символични цени, защото реално трудът и любовта, които са вложени за изработката са безценни", посочи Светлана Атанасова, секретар-координатор на Асоциация "Муковисцидоза". "Хора, които ни подкрепят, дариха тези предмети, с благородната цел да се съберат средства за болните. Много благодарим на всички тях, благодарим на екипа на мол "Галерия Пловдив" за съдействието, ще бъдем благодарни и на всички, които закупят нещо от базара. Средствата ще отидат за най-спешно нуждаещите се от лечение болни от муковисцидоза", обясни Светла. 

Тя е щастлива, че постоянно среща благородни българи, които помагат на хората с редки болести. Като джаз и поп-певеца Тео Батуров, един от талантливите млади български изпълнители, който дойде специално от Хасково в Пловдив, за да пее благотворително при откриването на базара. Той изпълни половинчасова програма в 13 часа, ще пее и тази вечер от 18 часа. На сцената излезе и негова ученичка - Маргарита Инчева. Преди 2 години Тео преподавал в пловдивско читалище и сега неговите възпитаници го подкрепят в благородната кауза. "В живота не всичко е пари, искам да помагам, да правя добро за хората", казва Тео.

Със същата цел в акцията са се включили и младите доброволци. 17-годишният Иво Николов от Професионална гимназия по хранителни технологии и техника - Пловдив, чиято майка Валя е сред активистите на асоциацията, убедил свой приятел от училище - Стойчо Вълев да се включи. Стойчо пък казал на брат си Георги и така се получила една верижна реакция на доброто. 

За най-активна сред доброволците всички признават Силвена Касабова - 6-годишното момиченце, което от 3 години е съпричастна с болните от муковисцидоза, покрай цялата си фамилия. Брат и Костадин, 11-годишно хлапе, дори изплел на една кука чантичка за телефон за един от благотворителните базари.

Пловдивчани, купете при нас подарък за близките за приближаващите празници, призовават организаторите на благотворителния базар. Така хем, ще подпомогнете лечението на болните, хем, ще изберете най-уникалния дар, при това на ниска цена.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Космическа надпревара
Локо в Първа лига, сезон 2023/2024
Конфискуват коли на пияни и дрогирани
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: