ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Уникална пешеходна пътека предизвика стотици коментари на пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 06:40 / 29.10.2023Коментари (11)39539
Интересна пешеходна пътека в кв. “Кючук Париж" предизвика сериозна полемика сред хората в социалните мрежи, видя Plovdiv24.bg.

Маркировката е направена по нестандартен начин и може би това е първата диагонална пешеходна пътека в града, или поне ние не се сещаме за друга такава.

Във фейсбук групата “Забелязано в Кючука" е публикувана снимка от мястото - ул. “Даме Груев" точно до читалище “Христо Ботев". Както неведнъж сме писали, че от страната на културната институция няма тротоар, тъй като доскоро се мислеше, че там има бомбоубежище и строителите запазиха терасата. Това попречи да се изгради тротоар, след като габаритът на пътното платно се разшири.

Пловдивчанин, жител на квартала, обаче доказа с документи, че там няма бомбоубежище. Вследствие на това кметът Здравко Димитров заяви, че ще бъде направен нов проект за събаряне на част от терасата и изграждане на тротоар.

Откъм ул. “Пере Тошев" обаче не е положен последният пласт асфалт и това е направило впечатление на хората, тъй като разликата в нивата е осезаема.

В фейсбук групата “Забелязано в Пловдив и околността" е публикувана друга снимка, на която се вижда, че до пешеходната пътека, където е маркирана тротоарът не е скосен.

“Припомнете ми, колко време и пари струва ремонта на ул. “Даме Груев"?. И ето... Виждаме пешеходна пътека, която е на 2 метра от мястото за слизане... Но за сметка на това е разположена на две нива на асфалт.... С 10 см разлика. ...красива, разчертана... Безсмислена ... Честито данъкоплатци. И е голяма работа!!", написа жената, която публикува снимката.

Все пак уникалната пешеходна пътека предизвика сериозна дискусия. Ето част от стотиците коментари на хората във фейсбук:

“Колко да е безумие..свързва 2 тротоара, перпендикулярно в къщата да влезе освен?"

“Погребалните агенции харесват това кръстовище"

“По цял свят е възможно, но в "Кюкука" не може. Двойни стандарти усещам?"

“Не знам за пешеходната пътека, но с тия тесни пътни ленти ще е доста забавно."

“Те така или иначе ще минават по диагонал. Не можеш да му означиш на Ганю от къде да минава."

“Очаквайте скоро и първият блъснат пешеходец, легналите полицаи не са на правилните места според мен."

“Това само в Кючука можеш да го видиш."

“Ми да пуснат и една от другия ъгъл."

“И без това много граждани пресичат кой по диагонал. Кой по дължина на платното"

“Надминахме Токио!" 

“Там за пешеходците ще е голям шах"

"Уау!За първи път ли виждате така направена пешеходна пътека?!То повечето пресичат когато и откъдето си решат, а на Вас това ви е дертът. Това не е нищо ново или невиждано!Дано ремонтът си струваше чакането и да я отварят тази улица,че няма измъкване от квартала сутрин..."


Още по темата: общо новини по темата: 284
05.04.2024 »
05.04.2024 »
16.12.2023 »
15.11.2023 »
14.11.2023 »
12.11.2023 »
предишна страница [ 1/48 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Такава пътека има много преди тази. На прелеза на Пещерско шосе и "Копривщица" от страната на Смирненски. Така, че не е голяма драма. Гледайте пътя да е добре направен.
0
 
 
Основната причина за това нещо е че изпълнителя Парсек груп и в частност собственика Бончо БОнев са най- некоректната фирма. Не съм чул някой човек, който да е работил с тях да е доволен от тях или не са му платили или му плащат след 6-7 месеца. Аз съм живущ в кв. Кичук Париж и съм проучил обстойно фирмата това е най - лошия избор, който можеше да направят предишната управа за фирма изпълнител !
0
 
 
Това "погледни" в средата на лентата кой реши да го изпише там? С тази разлика в нивата на асфалта не знам кой ще си постави подписа за да приеме обекта за завършен,а и маркировка на прясно асфалтирана улица ще изкара една седмица.
-1
 
 
Кой го е измислил това е за ЗАТВОРА.Там ще умират хора,дано не съм пророк,както на Брезовско пътеката,само че тук е хиляди пъти по опасно.Изпълнителе и този одобрил това недоразумение са за ЗАТВОРА !!!
0
 
 
С тази пешеходна пътека поставена там, вътре в кръстовището по диагонал... нали се досещате какви задръствания ще стават и до колко ще е използваема реално улицата при преминаването на всеки един отделен пешеходец. А от там пешеходци със сигурност ще преминават много. Изобщо страшна работа. Добре в Токио имало такива пешеходни пътеки, но там има и светофари, тука няма. Тук идвате от Пере Тошев и завивате в посока към бул.Македония. Вътре в кръстовището сте и в този момент преминава пешеходец... спирате. Дали онзи идващ от надлез родопи, би видял пешеходеца прикрит зад вашата кола, или просто би решил че му отнемате предимството и не би се забил във вас ? Някой голям мозък ще да го е мислил това при липса на светофарна уредба която да определя режимите на влизане в кръстовището и реда на преминаване.
-5
 
 
От край време се знае , че в кючука живеят само недоволни утайки и каквото и да направиш за тях ще се намери някое недоволно живеещо при майка му коментаторче да търси кусури
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: