ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Уличният фестивал 6Fest кани на театър в парковете "Рибница" и "Каменица" през уикенда
Автор: Екип Plovdiv24.bg 10:58 / 21.06.2023Коментари (0)913
©
Фестивалът за улични изкуства 6Fest продължава със събития на 24 и 25 юни. 13-ото издание е тематично посветено на моноспектаклите и индивидуалните изпълнения, а програмата за 24 и 25 юни включва театрални спектакли. Това издание на 6Fest (ШестФест) се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив и Министерство на културата и е част от Културния календар на града. Входът за събитията е свободен.

На 24 юни от 18:00 до 21:00 ч. Пътуващ театър "Скрин" (София, Перник) ще представи три свои моноспектакъла на сцената в парк “Рибница". Представленията ще разкажат за три от основните театрално-циркови умения - пантомима, клоунада, жонглиране, а в ролите ще влязат Анджей Сойка, Здравка Маринова и Златина Стойчева. Представленията нямат възрастови ограничения. Независимата театрална трупа “Скрин" е основана през 2017 г. и работи в сферата на театъра, танца, съвременните улични жанрове и цирка.

Фестивалната програма на 25 юни започва в парк “Каменица" от 10:30 до 12:00 ч. с две детски представления. Златина Стойчева ще представи своя първи самостоятелен моноспектакъл - приказка “МаПа", разказващ за момиченце, което получава за подарък кученце и го възпитава строго, очаквайки то да се превърне във верен пазач, но... скоро открива, че в света няма само крадци, а има и приятели. Златина е завършила Движенчески театър - пантомима в НАТФИЗ "Кр. Сарафов" и магистратура Психология във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий". Понастоящем е част от трупата на Пътуващ театър "Скрин". Работи и като медицински музикален клоун. Даниана Коева от Театър “Скрин" ще играе в куклен моноспектакъл, базиран на класическата приказка на Ханс Кристиан Андерсен "Палечка“.

На 25 юни вечерта 6Fest ще представи два моноспектакъла от Театър “Нюанси" на сцената в парк “Рибница".

От 19:00 ч. ще гледаме “Иван, който говори с Бога" с участието на Христо Шойлеков. Ще съпреживеем творческия процес на един бездарен поет, комичен в опитите си да подражава на не кой да е, а на самия Уилям Шекспир. Спектакълът не е предназначен за детска аудитория.

От 20:30 ч. Теодор Лука ще играе в "Не всичко е изгубено в морето". Представлението е поредица от анекдоти, случващи се на сал, някъде в открито море. Закачлив и нелеп, спектакълът, освен да разсмива, задава поредица от въпроси за самотата, изолацията и личното пространство. “Нюанси" (Троян) е театрална трупа, основана през 2016 г. Ръководители на състава са Моника Генкова и Теодор Лука. Жанровете, в които най-често работи трупата, са театър на абсурда и театър на движението. Трупата има собствено сценично пространство в Троян, в което играе своите представления и кани гостуващи артисти. Теодор Лука е преподавател, а също така и организатор на местен арт фестивал в Троян.

Фестивалът за улични изкуства 6Fest започна на 11 юни. На главната улица “Княз Александър І" гостуваха артистите от групата за живи статуи на българската артистка Надежда Гончева (Ashton Ka), базирана в Белгия. Саксофонистът Димитър Бакърджиев (Shorty Sax) направи изненадващи музикални флашмобове по Главната и в Капана. Следващите фестивални дати са 30 юни, 1 и 2 юли.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Природни стихии
Бум на коклюш в България
Преброяване на населението 2021 година
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: