ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Удариха UniCredit, източиха дебитни карти със заплати на пловдивчани
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:59 / 20.12.2011Коментари (36)20471
© Plovdiv24.bg
За източване на две дебитни карти, извършени на територията на САЩ, ни сигнализира потърпевш служител на помощното училище "Стефан Караджа" в Пловдив, научи единствено Plovdiv24.bg.

Жената, която по съображения за сигурност не поиска да покаже лицето си пред нашата камера, разказа, че не може да изтегли заплатата си от 260 лв., която тя от години получава по банков път чрез дебитна карта, издадена от УниКредит Булбанк. При транзакцията на екрана на банкомата й е изписано, че сумата не е налична. Същото се случва и с нейна колежка.

"Отидохме в клона на УниКредит Булбанк на ул. "Иван Вазов" срещу библиотеката. Служител на банката ни обясни, че парите ни са изтеглени в САЩ, накара ни да попълним някакви документи и каза, че може би до 20 дни ще ни възстановят сумите", обясни пред камерата ни видимо притеснената жена.

Помощник-директорката на училището обясни, че след като е разбрала за случая, е помолила всичките си колеги да проверят сумите в дебитните си карти, но при тях такъв проблем не е установен.

"На кого да имаме вече доверие?", питаше жената...."А и как да изкарам сега празниците без пари", оплакваше се още потърпевшата.

Plovdiv24.bg се опита да открие ръководни фактори от въпросната банка за коментар. След няколко прозвънявания в софийската централа на финансовото заведение ни препратиха към пиар отдела, съветвайки ни да отправим официална молба за информация.

Служителка от клона на УниКредит Булбанк в Пловдив, в който са регистрирани картите, най-безцеремонно затвори телефона при настоятелните ни опити да стигнем до истината по случая.

"Не мога да ви дам никаква информация, съжалявам", бяха част от думите й. 

За подробности около целия случай, изгледайте видео интервюто със служителката на училището и чуйте прикачения звуков файл, документиращ разговора ни със служителката от пловдивския клон на въпросната банка!




Още по темата: общо новини по темата: 2
23.12.2011 »
20.12.2011 »






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Живея извън България.Заплатите на държавните служители независимо в кой сектор работят се привеждат в националната банка на страната.
+1
 
 
Моя депозит бе откраднат от самата булбанк и инвестиран на борсата ми без мое съгласие. За да ми се върнат близо 2 500 ЕВРА обратно от борсата (където банката е можела да ги загуби) наглата булбанк ми изисква 250 ЕВРА наказателна глоба!!! Близо 2 години разправии и писания до БНБ най-после ми върнаха парите в сметката. Избягвайте булбанк, и не си държете парите там. Особенно сега когато Уникредит Италия имат сериозни трудности и не се знае дали ще оцелеят. Избора е ВАШ...
+2
 
 
Внимавайте къде теглите пари и къде плащате,само това мога да ви посъветвам
+2
 
 
Смрадливата банкерска сган умишлено укрива от обществото информацията за "опарените" пловдивчани, за да не изгуби сладката баница с дебитните карти. Те стигат до там, че не информират дори органите на полицията. Само за няколко дни са източени картите на повече от 100 наши съграждани, издадени от различни банки. Без информация полицията не е в състояние да предприеме мащабна акция и да се опита да достигне до извършителите и мозъка на тази бандитска операция.Тук вече май е местото на Прокуратурата. Да се намеси и потърси сметка от всички функциониращи в Пловдив банки,без да се съобразява с понятието "банкова тайна". Защото именно под това прикритие банките са единствената причина за финансовата криза в света. А сегашното поведение на банките в Пловдив представлява реална опасност за националната сигурност, защото може да предизвика масова психоза и да ни върне в периода от 1995 - 1996 година.
+2
 
 
ТОВА РАЗПЛАщАНЕ С КАРТИ НЕ Е ДОБРЕ ИЗМИСЛЕНО И ЯВНО ИМА КАКВО ДА СЕ УСЪВЪРшЕНСТВА ПО ТАЗИ СИСТЕМА, ЗАщОТО ОчЕВИДНО ИМА ПРОПУСКИ, А ДО ТОГАВА щЕ НИ ТОчАТ КАРТИТЕ.НАСКОРО И МОЯТА Я ИЗТОчИХА ОТ ЕКСПРЕСБАНк.УЖКИМ САМ С НАЙ-ДОБРИТЕ ЗАщИТИ, А ПАРИТЕ МИ ГИ НЯМА.
+6
 
 
Първата ми дебитна карта беше с номер 17 в Пловдив.Това беше в далечната 1996 година.За повече от 15 години съм нямал никакви проблеми.Но просто трябва да се спазват няколко правила: 1 Теглене на пари само , повтарям ,само от устройство в банка.Там има камери и не се поставят скимиращи устройства; 2 Когато се налага да правите покупки в хипермаркет и има банкомат много по сигурно е да платите на касата с карта 3 Много внимавайте с ПИН кода Тези прости правила са достатъчни да нямате проблеми.А ако все пак се получи проблем с нерегламентирано теглене или липса на средства законодателството дава право да се оспори определена транзакция.Като защита на дебитни и кредитни карти България е в челото на Европейските банки , колкото и да е чудно.
на 20.12.2011 г.
+3
 
 
Само ще добавя към всички коментари,че....Допускам да има съучастие на служител от УниКредит Булбанк...
+1
 
 
И мен са ме първали само че в Uk,с скромната съма от 170 паунда,след което Барцлаъс ми ги върна за 5 дни.
+4
 
 
На ба6та ми съ6то му дръпнаха 250лв,но от друга банка и съ6то му казаха,че са изтеглени от САЩ.Попълнил е съ6тите формуляри,но все о6те чака да му ги възстановят.6те има да си почака май...
+2
 
 
Хайде бе, що аз не ги източа тези пари...Някой задава ли си подобен въпрос?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Парламентарни избори 2024
Спартак (Пд) в Трета лига, сезон 2023/2024
Първа лига, сезон 2023/2024
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: