ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УМБАЛ "Свети Георги": Един от пациентите е в критично състояние, останалите 8 са добре
Автор: Екип Plovdiv24.bg 07:52 / 16.06.2011Коментари (3)3517
© Plovdiv24.bg
Състоянието на 8 от пациентите, приети в Университетската болница "Свети Георги" в Пловдив след катастрофата на бургаския автобус, е добро. Те са контактни и вън от опасност. Това съобщиха от пресцентъра на Университетската болница. 

В критично състояние е единствено деветият пострадал - жена с инициали А.С., на 46 години от Бургас, която е преведена в Клиниката по анестезиология, реанимация и интензивна терапия (КАРИТ). Тя е с тежка черепно-мозъчна травма, на апаратна вентилация и все още с опасност за живота, съобщи доц. Чавдар Стефанов, началник на клиниката. В КАРИТ е още един пациент - С.С. на 52 години от Бургас.

Двама от другите пострадали - М.М. от Бургас на 18 години и Н.В. на 21 г. от Стара Загора, са в Клиниката по изгаряния. Те са с различни охлузни и прорезни рани, като утре им предстои операция, обясниха лекарите от здравното заведение.

Трима от пострадалите са настанени в Клиниката по ортопедия и травматология - това са Ж.П. на 41 г. от Стара Загора, Л. Р. на 46 г. от София и И. Т. на 33 години от Бургас. Те са с различни фрактури и контузии, но са обработени и са без опасност за живота.

На лечение в Клиниката по неврохирургия остава М.К. от Бургас на 23 години, на която днес е извършена операция на гръбначния стълб. Осмият пациент, без опасност за живота, е М.М. на 44 години от Бургас, като той е хоспитализиран във Втора хирургия на УМБАЛ "Свети Георги".

Общо в първите часове след полунощ в Спешното отделение на Университетската болница в Пловдив са постъпили 22 от пострадалите в катастрофата, каза днес по-рано през деня изпълнителният директор на болницата доц. Карен Джамбазов. Те са били приети за около 15 минути от Спешния сектор с различни наранявания. Единадесет от пътниците са освободени още тази сутрин след щателен преглед, 9 остават на лечение при нас, подчерта доц. Джамбазов.

В първите часове след катастрофата в болницата са транспортирани М.З. на 22 години от село Средна махала и Й.Г. от Стара Загора, които малко по-късно са починали от тежки политравми, каза пък началникът на Спешното отделение д-р Кирил Атлиев.

Лично министърът на здравеопазването д-р Стефан Константинов и кметът на Община Бургас Димитър Николов пристигнаха вчера в Пловдив, за да се запознаят на място със състоянието на пострадалите. Според министър Константинов болницата е реагирала напълно адекватно. УМБАЛ "Свети Георги" разполага с всичко необходимо - спешни екипи, апаратура и консумативи, за да осигури помощ на пострадалите в извънредни ситуации като тази тежка катастрофа, каза той.

На място в болницата бяха и кметът на града Славчо Атанасов и пловдивският митрополит Николай. За тежкият инцидент на магистрала "Тракия" и състоянието на пострадалите се е информирал лично и областният управител инж. Иван Тотев.

Ръководството на УМБАЛ "Свети Георги" благодари на всички институции, които оказаха и предложиха помощ на пострадалите, техните близки и роднини. Лечебни заведения от Пловдив и от цялата страна бяха в готовност да помогнат с екипи, транспорт и кръвни продукти, за което им благодаря, подчерта и доц. Карен Джамбазов.



Още по темата: общо новини по темата: 119
04.03.2016 »
11.02.2016 »
10.11.2015 »
21.10.2015 »
05.01.2015 »
31.07.2014 »
предишна страница [ 1/20 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
+1
 
 
Голям късмет имат оцелелите...дано се оправят скоро! Не ми се мисли ако автобуса се беше хакнал м/у тунелите и Пазарджик.... Тея доктори и сестри в хирургиите са баси и пичовете.Колко време ги лъгаха,крадоха .... обаче са професионалисти.
+7
 
 
ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ ДОКТОРИТЕ!БОГ ДА ПОМАГА НА РАНЕНИТЕ!МИР НА ПОЧИНАЛИТЕ!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: