ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
УХТ-Пловдив откри новата учебна година, стартира лекции и упражнения присъствено
Автор: Екип Plovdiv24.bg 15:25 / 12.09.2021Коментари (1)4394
Университетът по хранителни технологии (УХТ) се утвърди като най-авторитетната школа за подготовка на професионалисти в сферата на хранителната наука и технологии през своята 68-годишна история. Това каза в приветствието си по повод официалното откриване на новата академична година ректорът проф. д-р Пламен Моллов и се обърна с "Добре дошли“ към първокурсниците.

Основното предимство на нашите студенти е успешната им реализация на пазара на труда, което се дължи на високото ниво на преподаване в университета и умелото съчетаване на атрактивни специалности, разработени чрез умело съчетаване на дългогодишни традиции, креативност и новаторство, продължи ректорът. Според него всичко това дава самочувствие на академичната общност като образователен лидер в сферата на хранителните технологии и увери студентите, че знанията, които ще получат в УХТ, времето и усилията, които положат, ще се превърнат в най-ценния им житейски капитал.

В мое лице се вижда връзката между науката и бизнеса, с която се гордея, каза в приветствието председателят на 39-то Народно събрание доц. Борислав Великов. Той припомни, че партньорството му с университета датира от доста време, а заедно с колегите на проф. Моллов е внедрявал модерната технология за студена пастьоризация на плодовете и зеленчуците. Това е нещо, което безспорно ще бъде интересно и на студентите, които сега навлизат в науката и практиката, посочи той и поздрави студентите от първи курс за избора им да учат в УХТ.

Зам.-министърът на туризма Мария Белколева увери студентите, че тяхната роля в отрасъла е огромна, за да бъде реализирана новата политика и въведени успешни практики в сектора, свързан с всички области на родната икономика.

Динамиката на икономиката и висококонкурентният пазар на труда в Европейския съюз налагат да бъдат осъвременени принципите на обучение у нас, заяви зам.-министърът на земеделието, храните и горите Георги Събев на откриването. "Земеделският сектор има нужда от добре образовани специалисти, които да продължат да го развиват и занапред“, подчерта той.

Университетът по хранителни технологии е мястото, където академизмът среща практиката, заяви зам.-областният управител Даниела Николова. Тя призова студентите да черпят с пълни шепи от знанието, до което се докосват, и изтъкна, че ректорът проф. Моллов със своя авторитет и визионерство е утвърдил УХТ на водещо място не само в страната, но и в световен мащаб.

Зам.-кметът Стефан Стоянов определи Пловдив като икономическо чудо, превърнало го за кратко в желано място за работа и живот. Част от този успех несъмнено се дължи на висшите училища и на УХТ. Той призова студентите да учат и да участват активно в международните образователни програми, за да гарантират по-нататъшното развитие на икономиката.

Отговор на приветствията от името на първокурсниците поднесе Исабела Михайлова, приета с максимален бал 24 в специалност "Анализ, контрол и екология на храните“. Тя увери, че въпреки различията си, всички са готови да покоряват нови върхове. Обединени са от стремеж към нови знания и хоризонти.

Сред гостите на откриването бяха Мехмед Дикме, министър на земеделието и горите 2001-2205 г., бивши ректори на университета, председателят на Съвета на настоятелите на УХТ Стойко Кировски и негови членове, представители на пловдивски висши училища, на държавната и местната власт.

Утре всички студенти започва обучението присъствено. Ръководството е в готовност веднага да премине към работа в електронна среда на обучение при разрастване на заболеваемостта от COVID-19. Проявявайки загриженост за здравето на учащите в УХТ, на всеки първокурсник и тази година бе осигурен персонален таблет за ползване през целия период на обучение.

Проф. Моллов връчи лично студентските книжки и таблетите на 7-те първокурсници, приети с максимален бал:

Асен Гечев – специалност "Компютърни системи и технологии“

Елия Ерменкова – специалност "Технология на виното и пивото“

Исабела Михайлова – специалност "Анализ, контрол и екология на храните“

Лидия Георгиева – "Технология на зърнените, фуражните, хлебните и сладкарските продукти“

Момчил Иванов – специалност "Биотехнологии“

Никол Караганова – специалност "Храни, хранене и диететика“

Силвия Лесова – специалност "Технология и качество на храни“


Още по темата: общо новини по темата: 675
20.03.2024 »
20.09.2023 »
16.09.2023 »
16.09.2023 »
15.09.2023 »
15.09.2023 »
предишна страница [ 1/113 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Ехее, тоз Дикме до 2205 ще е министър, като Шотлански боец! А иначе хубаво сте ербап ВИХВП, ама ако се изпоразболеете, кой ще носи отговорност за последиците?
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Март 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: