ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Трети месец служители от Белодробна болница получават 1/5 от заплатите си
Автор: Екип Plovdiv24.bg 17:49 / 20.09.2010Коментари (8)4654
© ПОТВ
Трети месец лаборантите, санитарите и медицинските сестри в Белодробна болница "Димитър Кудоглу", които наброяват около 150 души, получават едва 1/5 от полагащото им се месечно възнаграждение. Това съобщи Генка Янева от КТ "Подкрепа" в лечебното заведение. Юни , юли и август служителите в бяло са получили аванс около 120 лева, което е с близо 400 лева по-малко от редовната им заплата.

От ръководството на общинската болница обяснили, че причината за бавенето на парите е редуциране на плащанията от здравната каса по клинични пътеки, както и големите дългове, които има лечебното заведение. От персонала на Белодробна отправят покана към министъра на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова да дойде на посещение, призовават и Изпълнителната агенция "Медицински одит" да направи проверка на място, за да се установи кои са виновниците за лошото финансово състояние на "Кудоглу", от което страдат служителите.

Междувременно стана ясно, че настоящият директор на здравното заведение д-р Георги Благоев е подал молба за пенсиониране. Той самият отказа коментар по темата. На ръководния пост д-р Благоев е назначил Маргарита Иванова, която според запознати, няма медицинско образование.

Едно от решенията за излизане от тежката икономическа ситуация в болницата бе тя да стане държавна, като едно от условията на общината за сключване на сделката бе да се заличат всичките й дългове. Все още обаче няма окончателно договаряне между правителството и общинската администрация.

Източник: Дарик



Още по темата: общо новини по темата: 35
08.12.2010 »
16.11.2010 »
26.10.2010 »
20.10.2010 »
14.10.2010 »
24.09.2010 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Кудоглу е завещал складове и фабрики, които са имали цел точно да издържат тази болница. Сега , че алчни общинари са погазили волята му и са пордали тези активи....ми нормално е болницата да е в дългове - няма го балансът. За тези продадени на наши хора имоти, обаче, всеки мълчи.
+1
 
 
Жена ми ражда в частна болница. Излезе точно толкова, колкото платихме и за колкото ни издадоха касова бележка. Не сме се унижавали да купуваме уиски и бонбони, нито пък да даваме на някоя гадина, дето изнудва болни хора, нещо на ръка. Най-вероятно разходите ни за раждането са били по-ниски, отколкото ако бяхме избрали "безплатната" държавна болница, където само таксата за избор на специалист почти се равнява на сумата за цялата услуга в частна клиника. Разликата между най-добрата (университетска) държавна болница, която е в пъти по-добре управлявана и финансирана от общинските от една страна, и частните болници от друга, е като от земята до небето. Предпочетохме частната клиника, където поне привидно пациентът е цар, въпреки че плащам много високи здравни осигуровки. Но това е друга тема. Здравеопазването в България е трагично и няма политическа воля за промяна - така нужната реформа така и не се провежда. Съвсем друг е въпросът, че Община Пловдив, организация с огромен финансов и имотен ресурс, много по-голям от този на някоя малка частна клиника, не иска и/или не може да управлява Белодробна болница. За Главчо Атанасов явно има поне 1000 други по-важни неща, примерно знамена, пилони и кръстове по входовете на града, отколкото качествено общинско здравеопазване. Всичко е възможно - въпрос на приоритети, желание, умения и средства. И след като здравеопазването не е приоритет на този чалга-политик, наместо да се намери решение на проблема, Общинския съвет блокира единствения възможен изход, като поиска от държавата откуп за тотално съсипаната и задлъжняла болница.
0
 
 
Господ да пази всички от тази коварна болест и да не допуска да влизате в тази болница.Лежах три месеца в отделение в което не се знае дали ще излезеш сам или ще те изнесат.Всяка нощ умираше някой без време,както казвате защото всички там са млади хора макар и цигани.Трагедията е пълна-кражба след кражба,глад защото пари за храна няма,но все пак да се благодарим че лечението(ако даде Господ да има такова) е безплатно.Колкото и да плюем и да слагаме всички доктори под един знаменател,там има доктори и сестри ,които не заслужават това.Да работят с туберколозно болни, да се борят за живота им,и да не получават и мизерната заплата за която са там.
0
 
 
Да ни пази Господ здравето.... и да не влизаме при тия мръсници. Ако джобът ти не е дебел от 50толевки си никой... Дядо ми почина в окръжна - пред мен, без никакво лекарско внимание и т.н.... Подготвяха го спешна операция 4-5часа... Ама не бях научен още, че трябва който видиш облечен в бяло да му подаваш по нещо... И така отиде си човека - ама си взех урок! След време - година приложих наученото... баба я оперираха от херния - то там нали има някакви пътеки уж безплатно и т.н.... Ама на мен ми излезна операцията и престоят на баба за 10дена в болницата - 300лв. / 2 бутилки J&B 1л. / а бонбоните мисля, че Мерси им купувах 2-3кутий... / И няколко кутии цигари (не помня какви бяха) на една сестра - като е нощна смяна да я наглежда... И баба много доволна от болницата :)... Всички били толкова мили... Е реших да не й казвам защо бяха толкова мили... Та както и да е - дано си вземете заплатите...
+1
 
 
Хора, това е ОБЩИНСКА БОЛНИЦА - община Пловдив е собственик, а кмет на тази община е малоумника Главчо Атанасов, който ни побратими с Новосибирск, на които подари малка чугунена статуя на Альоша, както и с Диарбекир и мароканския Фес. Само с парите от една от командировка на този тъпак до Сибир, например, можеше да се боядиса цялта сграда на болницата или да се подмени дограмата на 15 прозореца. Вижте някоя от частните клиники в Пловдив и ги сравнете с Общинските болници, за да си направите правилния извод какъв първокласен тъпак управлява града ни, общинската собственост, инфраструктурата и активите му. А тази окрадена до шушка болница с купища дългове държавата се съгласи да я приеме, но нашите общински тъпаци най-нагло решиха да поискат пари за нея и са на път да провалят спасителната операция.
0
 
 
На това правителство не му трябват доктори. Както и учители. Както и висши учебни заведения Както и учени от БАН и т.н Само търсят начини да източат бюджета тия гадове. Виж, полицаите са отличници . Това показват действията на правителството - за кого има пари и за кого няма.
+1
 
 
лекарите са на същото дередже даже и по-зле, баща ми вчера му преведоха заплата от болницата 300 лева. Голям смях. Това са към 1000 датски крони, а тукашната му заплата е към 65 хиляди крони, разликата от земята до небето
0
 
 
А, докторите са си взели заплатите?- няма никакво равноправие в тая скапана държавица
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Великден 2024 г.
Бум на коклюш в България
Матури 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: