Това ли е истината за летище "Пловдив"? София не иска конкуренция?

Автор: Диана Бикова
Коментари (7)
08:38 / 12.04.2024
7356
С 40 гласа "за", нито един "против" и 5 "въздържал се" пловдивските общински съветници одобриха отчета за изпълнение на "Годишната програма за развитие на туризма в Община Пловдив за 2023 г.“. Със същото решение беше приета и  "Годишната програма за развитие на туризма в Община Пловдив за 2024 г.“, предава Plovdiv24.bg.

На практика местните законотворци обявиха война на частните квартири, които се дават под наем на туристи по системата airbnb, но не плащат данъци за това. Към момента са установени близо 50 жилища за краткосрочно наемане. Пловдивският общински инспекторат ще извършва планови и извънредни документални и физически проверки. 

Димитър Колев от ГЕРБ отбеляза, че приходите на общината ще се вдигнат двойно до над 1 милион лева, ако частните жилища се извадят на светло. Зам.-кметът  Пламен Панов смята, че държавата трябва да предприеме необходимите законодателни промени. 

Темата за туризма засегна и летище "Пловдив". Бившият кмет на район "Западен" сподели изненадата си, че е видял в Инстаграм спонсорирано съобщение, с което се приканва всеки гражданин да направи дарение за Фонда за развитие на летището. Спас Шуманов, който е бил част от ръководството на пловдивския аеропорт, каза, че има възможност да приеме 3-4 милиона пътници, а навлизането в Пловдив на световни хотелски вериги е индикатор за туристическия потенциал. Слави Георгиев изрази съмнения, че целево се задържа развитието на пловдивското летище, за да не бъде конкуренция на София и обяви, че настоящото ръководство е крайно бездарно.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)

Още по темата (473):
19.05.2024 Българската общност в Мадрид иска директни полети до Пловдив
04.05.2024 Още една община стана член на Фонда за развитие на летище "Пловдив"
26.04.2024 Започна проектирането на жп гара до летище "Пловдив"  
24.04.2024 Полети до три нови дестинации може да има скоро от летище "Пловдив"
17.04.2024 Полети до Рим и Милано от Пловдив?
14.04.2024 Искат директни полети Виена-Пловдив, по подобие на дестинация Лондон
Още новини от Новини от Пловдив:
Претърсиха обитаван от пловдивчанка имот в близко село, находката...
Пълен обрат със сервиза и недоволната клиентка!
Пловдивски учен с рекорден брой награди "Питагор"
В Пловдив казват кога е подходящият момент да имаме дете
Пригответе си поне 60 лева, ако искате да ги гледате на живо в Пл...
Луксозен хотел си направи незаконен паркинг в сърцето на Пловдив


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).