ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Темата за въздуха в Пловдив отново предизвика спорове
Автор: Диана Бикова 08:25 / 03.05.2023Коментари (1)2454
© Plovdiv24.bg
Пловдивският общински съвет не одобри годишния отчет за 2022 година за изпълнение на "Програма за подобряване на качеството на атмосферния въздух на територията на Община Пловдив за периода 2018-2023 г.". Предложението беше разгледано на последното редовно заседание на ОбС - Пловдив. Със "за" гласуваха 16 съветници, двама бяха "против", 23 - "въздържал се" и предложението не беше прието, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Темата за въздуха на Пловдив по традиция предизвиква сериозен диспут. Дебатът започна с изказване на доцент Ангел Иванов, който отбеляза, че в районите "Южен" и "Централен" няма тротоари. В "Южен" има много изсъхнали дървета и не бил виждал ново затревяване в района.

За "Централен" пък поиска някой да му покаже новосъздадените почти 20 декара тревни площи. Иванов предложи да се кандидатства пред МОСВ и да се поставят поне още 10 станции за измерване на чистотата на въздуха, по две нови във всеки район, тъй като сегашните две станции не отчитат коректни данни. 

Веселка Христамян посочи, че по отношение на някои показатели има известно подобряване, но долната граница не значи "чист въздух", а че е на границата на критичното ниво. Озадачаващ, според нея е фактът, че миналата година е имало само 9 палежи на гуми. Не пропусна да отбележи, че програмата за подмяна на печките с твърдо гориво с екологично отопление много трудно върви в Пловдив. Препоръча да се изискат данни от РЗИ, за да се прецени с колко са намалели хроничните, астматичните, белодробните, сърдечно-съдовите и други заболявания, тъй като това е единственият обективен критерий дали програмата има успех.

"Имам предложение - двете общински предприяния "Чистота" и "Градини и паркове" веднъж в месеца да имат Ден на открити врати. Всички желаещи да разглеждат анализите и да се запознаят с подробностите. Ще отворим вратите на предприятието, ще строим всички експерти и на място ще търсим решение на въпросите. Двете общински предприятия имат основно задължение да се грижат за този град и да се грижат за неговите граждани, създавайки възможно най-ефективната организация" - каза заместник-кметът по екология Анести Тимчев.

Общината е изпращала няколко писма с искане за увеличаване броя на автоматичните измервателни станции, но без резултат. "Ще изпратим още едно писмо, с копие до някой от избраните вече народни представители с молба за съдействие този въпрос да намери решение на територията на Пловдив" - допълни той.

През 2023 година Пловдив продължава да гони изпълнението на стари предписания, някои от които са от 2005 година, коментира Добромира Костова. Според нея, въздухът в Пловдив не е сред приоритетите за общината.



Още по темата: общо новини по темата: 376
11.04.2024 »
11.04.2024 »
17.03.2024 »
03.03.2024 »
18.02.2024 »
17.01.2024 »
предишна страница [ 1/63 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Тези в общината са пълни некадърници!!! Първо! Чист въздух ще има, след като изчезнат колите от улиците!!! Как става това ли? Много лесно! Синята зона става 5 лв. на час с максимален престой два часа! Репатракът става 200 Лв. Полиция, Кат и общинска охрана излизат по улиците и глобяват неправилно паркиралите и спрелите с по 100 кинта. Стопиране на всякакво строителство в рамките на града на сгради по-високи от кота корниз 12 метра и височина 15 метра. Всяка нова сграда трябва да има осигурени гаражи поне по един за всяко обособено, самостоятелно жилище или студио, или ателие и пр., без да се ползват местата от улицата!!! Всеки автомобил домува, нощува, паркира на адреса от талона плюс регистрация на адреса на водача или плаща синя зона по 5 лв. На час и само за два часа....после Репатрак!!! Това на първо време!!! А, и инвалидите.....спират за три часа безплатно, но всичко друго важи и за тях....домуват на адрес или в гараж....иначе ... Репатракът ще играе! Трябва да се изчисти градът от селяндурите с коли!!!
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Акция на ДАНС и КПКОНПИ, обискираха дома и офиса на шефа на Митниците
Облагородяват Градската градина
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: