ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Таксиметровите шофьори с безумни тарифи - недосегаеми за закона
Автор: Екип Plovdiv24.bg 16:16 / 25.03.2010Коментари (21)6414
© Plovdiv24.bg
Таксиметров шофьор, извършващ превоз на пътници на многократно завишени цени, е бил извикан в местната дирекция на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" за проверка, съобщи за Plovdiv24.bg шефът й Йордан Арабаджиев.

До това се е стигнало след оплакване на ужилен клиент, който за пробег от 2 км е платил близо 7 лева. Както можете да видите и от досегашните новини по темата, това, макар и много, далеч не е най-шокиращата сметка, която са получавали нищо неподозиращи жертви на таксиметрова услуга.

Първоначалните данни от проверката сочат, че всички документи на таксиджията са изрядни. Арабаджиев уточни, че Законът за автомобилните превози дава възможност за таксуване на всякакви цени, стига това да е коректно упоменато на стикерите с ценоразписа.

Многото оплаквания от подобни некоректни изпълнения, които сме получавали в редакцията ни, сочат, че тези шофьори законово са си изпипали нещата, така че да бъдат недосегаеми. Техните номера за прилъгване са други - застават на стратегически места като болници и гари, където обикновено хора бързат или са налегнати от грижи и не обръщат внимание на надписите. Така те стават жертва на безскрупулните печалбари, но с личната си и не по-маловажна помощ.

Шефът на агенцията отново призова чрез Plovdiv24.bg всеки, когато реши да използва услугите на жълтите возила, да си отваря очите на четири, за да не бъде неприятно изненадан впоследствие. А ако това все пак се случи, задължително да запази касовия си бон и да подаде сигнал до "Автомобилна администрация".


Още по темата: общо новини по темата: 9
28.06.2010 »
24.06.2010 »
21.05.2010 »
19.05.2010 »
10.05.2010 »
12.05.2009 »
предишна страница [ 1/2 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Едно бакши така ме хвана една вечер както ми беше свинско и ми поиска от Сточна до Ленинград 12 лв. и в следващия момент си събираше зъбите от стелката!!!И между другото беше от Европата..и още не си е ремонтирал зъбките баровеца !
0
 
 
аз един пат с приятели от пазара на младежка до централна гара ... бая стабилно си ги качва6е напражо по 30-40 стинки на мунитаа и накрая 40лв. викаме тоя ся ша му напраим проблема и накрая взе 4 ЛВ
+1
 
 
трябва някои да се ка4и и да му на4упи кан4ето и ще види 7 или 70 лева, абе ще попадне на то4ния
+4
 
 
Бакшишите се ненаядоха,алчни,алчни до немай къде.....
+3
 
 
Как така всичко е наред ?? Не излезна ли закон с таван на цените на превозвачите или аз се бъркам ??
+3
 
 
Остин Пауърс ти все много философстваш ама ако се прибираш пиян примерно,залиташ наляво надясно надали ще погледнеш ценоразписа и ще се качиш мигновено,друг е въпроса после дали ще искаш да платиш на алчните цървули
-3
 
 
Ще ме извинявате, но преди да се качи човек в такси се гледат стикерите. Затова са на видно място, затова са сложени и задължителни. Макар, че законът може би трябва да се промени, защото много хора (особено възрастни), които примерно пристигнат с влак на централна гара се качват в такси без да знаят какъв е "етикета", така че може би е добре законово да се ЗАДЪЛЖАТ таксиметровите шофьори при качването на пътника в колата устно да му обявяват какви са цените за превоз, за да може пътника да си направи сметката дали цените са реални или не.
+2
 
 
Трябва просто една наредба която да казва че цените на километър трябва да бъдат ясно указани с еди каква си табелка, с еди каква си големина на буквите. Една на таблото пред дясната седалка, една на дясното предно стъкло. Ако тарифата на касовия бон е различна клиента има правото да не я плати. За неспазване на наредбата глоба 1000лв.
+3
 
 
Хора, отваряйте си очите! Аз в София веднъж, на Орлов мост, спрях един, който караше на 4.50 лв./км. Ами пожелах му лека работа!:) Винаги гледайте какво пише на стикера, а ако няма такъв може да се оплачете в ДАИ.
+3
 
 
И аз съм се нахаквал в такава ситуация. Още като схванах в какво чудо съм се качил, веднага го помолих да спре някъде. Добре, че само 3 лв за някакви 400 м. Понеже наистина са недосегаеми тези мошеници, моят съвет е да си имате в мобилния телефон поне 3 или 4 номера на нормални фирми на бакшишите. Още преди да излизате на улицата, чукнете по телефона, ще ви дадат бързо кола и нямате проблеми. Иначе няма спасение.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Български футболисти в чужбина
Академично гребане и кану-каяк
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Лято 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: