ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Таксиджии плашат с бунт, ако не им смъкнат цените
Автор: Екип Plovdiv24.bg 08:05 / 19.09.2010Коментари (26)3782
© Plovdiv24.bg
Гневни шефове на таксиметрови фирми навестили заместник-кмета Георги Титюков да му търсят сметка защо с последните поправки на общинската наредба цените за разрешителни са направили драстичния скок от 95 на 165 лв., а при експресна заявка - от 120 на 210 лв.

"Поканих ги да внесат официално възражение, което вече е при директора по стопанската дейност, за да предприеме необходимите промени", обясни Титюков пред Plovdiv24.bg.

Ако не им се угодяло, таксиджиите, чийто оборот и без това паднал, били готови да се разбунтуват както през зимата. Тогава протестираха заради премахнати на възлови места стоянки и претендираха за по-голям брой джобове с повече паркоместа.

На 113 вместо сегашните 71 закова броят на стоянките, предложени от шофьорите и съгласувани с КАТ и другите институции. Трябвало обаче да бъдат одобрение и от Общинския съвет, за да започне изграждането на нови джобове, за което вече са осигурени са 183 хил. лв. При миналите протести общината без да прави конкурси за изпълнител за два дни изгради няколко джоба. 


 







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Да им пада броя, какво толкова. Повечето са потни, мръсни, брадясали, казвам го от личен опит до преди 2 години. Щели да плашат - кои сте вие бе, бакшиши? На Рокфелер внуците ли сте? Защо не сте на бунт, че взимате по 1 лев първонач. такса и по 70ст на километър, че и 20 - 30 на светофар, а? за 100 километра може да докарате към 80 лева, а колко са ви разходите за 100 км? Да се бунтуват. Ако искате може и ние да направим бунт - 2 месеца никой да не се качва при вас? Тогава ще видите какво е бунт и кон боб яде ли !
0
 
 
Бройката на такситата е по-голяма от необходимото! Няма работа за всички.Трябва да се въведат по-строги критерии за получаване на лицензи.Тогава ще има работа за всички коли и няма да им тежи тази смешна сума , която трябва да платят на общината.Неможе все да се иска( още стоянки и други специални условия) а в същото време да не се дава!Няма да коментирам представителите на гилдията(как изглеждат някои от тях и на какво мирише в някои от автомобилите), редуцирането на качеството им на услуги и поведение ще дойде от въвеждането на по-високите критерии за издаване на лиценз за извършване на таксиметрова дейност! Може да се въведе и регистър за мнения на клиенти и на по-оплюваните шофьори да им се отнема вече издадения лиценз!!! Тогава съзнанието ще им бъде заето с това,как да обслужат по-качествено клиента , а не с това кога и за какво да стачкуват и блокират града!
+3
 
 
Така или иначе броят на бакшишите е доста по-голям от броя , който би задоволил нуждите на града, така че не е зле да се редуцират- така ще имат достатъчно работа и пари, и няма да висят по цял ден на стоянките и да се чудят каква измама да измислят!
+2
 
 
Добре защо не направят операция "Бакшишите"? Тогава ще видите, че почти таксита няма да има.
+2
 
 
Определено мога и без тях.Така или иначе свалят кожи от гърба на хората. Всички са мошеници.
егати новия облик-мн.е мрачен
на 19.09.2010 г.
+7
 
 
Бакшишите съм ги отписал отдавна.Щом можах 1 вечер от Южен до Тракия да се прибера пеша,при това с известно количество алкохол в кръвта,мога и без тях.Използването им е излишно пилеене на нерви и пари най-вече.По-добрият вариант е пеш.
+6
 
 
Пловдивчани, правете като мен - когато не карете автомобила си, ходете пеша! След вечеринката с хубав алкохол по центъра няма нищо по-приятно от това да се прибереш пеша до вкъщи. Изчислявайте си времето така, че да не се налага да използвате таксиметрови автомобили. Бъдете свободни, а не зависими от тези (без извинения) селяни, на които са им дадени таксиметрови автомобили и чиято наглост сме длъжни да търпим всеки ден. Не визирам всички, визирам представителната извадка от пропаднали потни и зле изглеждащи аграрни твари, за която вие, сигурен съм, се сещате. Бъдете свободни в придвижването си. Пловдив е хубав и безспорно най-добре осветния град, затова можете спокойно да се прибирате пеша дори късно вечер. Каквото и да ви разправят комшиите...
на 19.09.2010 г.
+2
 
 
шефове на таксиметрови фирми искат да се бунтуват ;-) Нека се бунтуват, ще си карат шофьорите без шефове.
+4
 
 
Титюков, не пипай цените. Бакшишите да си плащат, а който не иска да си ходи на село да копа нивата....
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Май 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
България и Войната в Украйна
Абитуриентски балове
Празник на розата 2024 в Казанлък
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: